Ümitler Türkiye şampiyonasına iddialı hazırlanıyorlar

Saray'da faaliyet gösteren,  Taekwondo alanında başarıya doymayan ve antrenörlüğünü Saray Devlet Hastanesi Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz'ün yaptığı Flipper Spor Kulübü, Taekwondo Ümitler T?

25.07.2021 12:15:00 0
Ümitler Türkiye şampiyonasına iddialı hazırlanıyorlar

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2021 yılı Faaliyet Programında yer alan, 28 Temmuz - 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na Azra Çavuş’un 46 kilogramda, Azra Çavuş’un 46 kilogramda, İdil Zafer’in  53 kilogramda, Ozan Toytoğlu’nun ise 68 kilogram kategorilerinde 3 adet sporcu ile yarışacaklarını belirten Antrenör Oğuzhan Tokgöz, yarışma hakkında çok iddialı söylemlerde bulundu.

 

HEDEF BAŞARI

 

Tokgöz, yarışmadan derece ile dönmenin kendilerini memnun etmeyeceğini, amaçlarının, her 3 sporcunun da hem şampiyon olup, hem de Milli Takım’a girme başarısını hedeflediklerini söyledi.  İki sporcumuz Oğuz Tokgöz ve Işıl Zafer’in Ümitler Milli Takımında yer alması garanti. Avrupa Ümitler Milli Takımı’nda 5 adet sporcu ile yer almayı hedefliyoruz. Hedefimizi gerçekleştirirsek, bu durum kırılması zor bir rekor haline gelecek. Her 3 sporcumuzun da, gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda bir çok dereceleri mevcut. Amacımız, bu turnuvadan Milli Takım’a girme başarısı göstererek, Flipper Spor Kulübü’nü uluslararası arenada bilinir hale getirmek, sporcularımın da, olimpiyat yolunda ilerlemesini sağlamak. Kulüp olarak tek eksiğimiz, olimpiyat başarısıdır. Olimpiyat başarısına ulaşmadan taekwondo camiasından çekilmek istemiyorum” dedi.

 

KULÜBÜMÜZDE BARINDIRMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

 

Tokgöz, “ Sporcularım, günde çift antrenmanla, şampiyonaya hazırlanıyorlar. Antrenmanlarımızın içeriğinde, teknik çalışmaların yanısıra, güç, kondisyon depolama, koordinasyon çalışmaları da mevcut. Antrenmanlarımız, disiplinli, bir o kadar da zor bir şekilde ilerliyor. Ama, Milli Takıma girme hedeflerimiz aklımıza geldikçe, tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz. Flipper Spor Kulübü olarak, bünyemizdeki sporcuların, yaşı ve kategorisi ne olursa olsun, en düşük hedefleri Türkiye Şampiyonluğudur. İşte bu sebepten dolayıdır ki, 38 adet millilik almış sporcularımızı, kulübümüzde barındırmaktan gurur duyuyoruz. Millilik sayımızı arttırmak, olimpiyat derecesi almak en büyük hedefimizdir. Flipper Spor Kulübü olarak, bilgi, birikim ve  tecrübelerimizden istifade etmek amacıyla antrenmanımıza iştirak etmek isteyen her sporcuya, kapımız sonsuza kadar açıktır.  Ben, Antrenör Oğuzhan Tokgöz, sporcunun başarıyı hedefleyip hedeflemediğine bakarım. Eğer, sporcu, bir başarıyı hedefliyorsa, bizden de bu hususta, yardım istiyorsa, hangi kulüpten olursa olsun, kapılarımı açar, kendi sporcum gibi ilgi, alaka gösteririm. Çünkü, spor, birlik ve beraberlik demektir. Sporda birlik ve beraberliği sağlamak içinse, paylaşımcı olmak, egolu ve bencil olmamak şarttır. Sporcuların başarılı olduğunu, bizlere hayır, dua ettiğini görmek, bizlere yetiyor” dedi.

 

Haber/Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10