Beyzanur Pehlivan Milli Takıma seçildi

7-14 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Taekwonda şampiyonu olan başarılı sporcu Beyzanur Pehlivan 26-27 temmuz tarihlerinde Estonya'da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taek

Çerkezköy 27.07.2021 16:57:00 0
Beyzanur Pehlivan Milli Takıma seçildi

Rüzgar Beyza lakaplı Çerkezköylü sporcu Beyzanur Pehlivan, Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan  7-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Zekeriya Tutar Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası adı altında Taha Akgül Spor Salonunda yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, 133 sporcunun katıldığı 51 kg bayan kategorisinde, 7 maç sonunda birinci olmuştu.

 

RAKİBİNİ MAĞLUP ETTİ

 

Oynadığı 7 karşılaşmanın hiçbir anında yenik duruma düşmeyen, eledikleri sporcular arasında, ulusal ve uluslararası başarıları bulunan sporculardan olan Beyzanur Pehlivan, final maçını 4 puan farkla kazanmasına rağmen, direkt milli takıma gitme kriteri olan 5 puanlık farkı tutturamadığı için, Milli Takım kadrosuna direkt olarak dahil edilmemişti. Beyzanur Pehlivan 26-27 Temmuz 2021 tarihlerinde, Taha Akgül Spor Salonunda yapılan, Yıldızlar Teknik Kurulunun kararıyla 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası için Milli Takım seçmelerinde, finaldeki rakibini 14-10 yenerek, 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo şampiyonası kadrosu içerisinde yer almaya hak kazandı.

 

YILLARDIR BEKLEDİM

 

Beyzanur Pehlivan bu başarısıyla 2015 yılında Milli Takıma katılan Kübra Kepenek’in ardından milli takıma giren ikinci bayan taekwondocu oldu.  Milli Takım’a girme hususunda, mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Beyzanur Pehlivan, “5 yaşından beri, Taekwondo sporunun içerisindeyim, yaz-kış, yağmur-çamur, gece-gündüz demeden, hastalık- sakatlık dikkate almaksızın spor yapmaya devam etmekteyim. Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olduğumda, finalde 5 puanlık fark kriterini tutturamadığım için, Milli Takım’a direkt dahil olamamak, moralimi gerçekten çok bozmuştu. Fakat, ailemin teşviki, antrenmanımın her anında yanımda olmaları, hatta babamın malzemelerimi bile taşıması, istasyonlarımı kurması, beni, Milli Takım’a girme hususunda daha da hırslandırmıştı. Bunun yanında, danıştığımız antrenörlerin, bana çok güvendiklerini, inandıklarını söylemeleri, bana üst düzey moral verdi.  Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçme karşılaşmaları arasında benden ilgi ve alakasını esirgemeyen bağlı bulunduğum antrenörüm Oğuz Güzel hocama çok teşekkür ederim. Antrenmanına kabul ederek gelişimimin devam etmesini sağlayan, seçmeleri kazanmamda önemli rolü olan Oğuzhan Tokgöz hocama da teşekkür ediyorum.  Antrenmanlarına beni de davet ederek, teknik desteklerini, bilgi, tecrübelerini benden esirgemeyen Kenan Çiftçi’ye çok teşekkür ediyorum.

Eline malzemelerini alarak, yılmadan yorulmadan çalıştıran Oğuz Güzel Spor Kulübü Sporcusu Umutcan Gündoğan ağabeyime de teşekkür ediyorum” dedi.

 

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

 

Pehlivan, “  Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olduğumda, bağlı bulunduğum kulüp olan Oğuz Güzel Spor Kulübünün Taekwondo branşında ilk Türkiye Şampiyonu olan sporcusu olmuştum. Şimdi de gene aynı şekilde, Milli Takım Seçme Müsabakaları neticesinde, kulüpte, Milli Takım’a Taekwondo dalında girmiş ilk sporcu olmaktan da çok mutluyum ve bu ilkleri, Oğuz Güzel Hocama armağan ediyorum.

Bunun dışında, Milli Takım’a girme yolunda üzerimde emeği bulunan tüm antrenörlere, sporcu abilerime, sporcu ablalarıma da çok teşekkür ediyorum.  24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Estonya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına hazırlık yapmak için, Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde kampa gireceğiz. Kamp esnasında, elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.  24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda kürsüye çıkabilmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum ve Milli Takımımızda bulunan diğer sporcu arkadaşlarıma da sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10