Hasattan toplanan nohutlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Süleymanpaşa'da belediyeye ait 30 dönüm tarlaya  ekilen nohut hasat edildi. Tarladan toplanan nohut, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "30 dönÃ

Süleymanpaşa 5.08.2021 17:22:00 0
Hasattan toplanan nohutlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçeye ait 30 dönümlük tarlada nohut ekimi yaptı. Ekimi yapılan nohut yetişip hasat edildi. Hasat edilip toplanan nohutların bir kısmı her gün 1.200 kişinin yemek yediği aş evine gönderilirken diğer kısmı ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağı açıklandı.

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak kurduğumuz Tarım A.Ş. bünyesindeki tarlalarımızın 30 dönümlük bölümüne ektiğimiz nohutlarımızın ilk hasadını gerçekleştirdik. Belediyemizin aşevinde günlük bin 200 vatandaşımız için üretilen yemekler başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunduğumuz kolilerde yer alacak tüm bakliyatlarımızı, bundan böyle kendi tarlalarımızda yetiştirmiş olacağız. Belediyemizin kendi öz imkânlarıyla, yüzde yüz yerli ve milli üretimle elde edeceğimiz organik gıdalar, şimdiden şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun,” dedi.

 

'TARLALARIMIZI SATMAYACAĞIZ'

 

Belediye olarak tarıma verdikleri öneme vurgu yapan Yüksel, “Toplamda yaklaşık 2 bin dönüm arazi işliyoruz. Çok şükür ki bugüne kadar hiçbir tarlamızı satmadık, satmaya da niyetimiz yok. Asıl hedefimiz, Süleymanpaşa Belediyesi olarak kendi tarlalarımızda hangi ürünleri kaliteli şekilde üretebildiğimizi görmek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yem bitkisi ve tohum temin etmek ve tarlalarımızı en doğru şekilde değerlendirmek. Süleymanpaşa’da,  yaşayan hemşerilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Görev süremizin sonuna geldiğimizde, bu politikamızın Süleymanpaşa’mıza çok şey kazandıracağına inanıyorum,” diye konuştu.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10