Balıkçılar "Vira Bismillah" dedi

Denizlerdeki av sezonu, 1 Eylül tarihi itibariyle sona ererken, yasağın sona ermesiyle birlikte Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Tekirdağ Vali Vekili Asalet Karabulut, bal?

Şarköy 1.09.2021 09:44:00 0
Balıkçılar

Balık Avı Sezonunun açılışı dolayısıyla Şarköy’deki Hoşköy Balıkçı Barınağı’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Tekirdağ Vali Vekili Asalet Karabulut, Şarköy Kaymakam Vekili Fidan Bozkır, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Balıkçılar Kooperatifi Başkanları ve balıkçılar katıldı.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Balık sezonunun hayırlı olmasını temenni eden Vali Vekili Karabulut, “İnşallah bu sezonda bol kazançlar elde edersiniz. Tabi ki bizlerin denizleri koruması gerekiyor. Bizler ne kadar denizleri korursak, muhafaza edersek kazançlarımız o kadar iyi olacaktır. Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kurumlarımız denetimleri etkili bir şekilde yapmaktadır” dedi.

 

SEBEBİ BİLİNÇSİZ VE KURAL DIŞI AVLANMA

 

Bu sene müsilaj sorununun meydana geldiğini ifade eden Karabulut, “Bu müsilaj sorunu da inşallah balık çeşitliliğinin azalmasına sebep vermemiştir diye bir umudumuz var. Müsilajın azaltılmasının yolu da yapılan çalışma ve denetimlerin yanında sizlerin denizi korumasından geçiyor. Şunu biliyoruz ki sizler denizi ne kadar korursanız balık çeşitlerimiz de azalmaz. 40-50 sene öncesiyle şuandaki balık çeşitliliği ve bolluğu aynı değil. Bunun bir sebebi de bilinçsiz ve kuraldışı bir şekilde avlanmadır. Kuraldışı yapılan avlanmalar, balıkların yeterli bir şekilde büyüyememesine sebep olduğu için üremelerine engel oluyor. Bu da balık miktarının azalmasına sebep oluyor. Kurallara uyarsanız daha bol kazançlar elde edeceğinizi ümit ediyorum. Vira Bismillah” dedi.

 

 

TEMİZLİK FAALİYETİ YAPILDI

 

Balık Avı Sezonu’nun bereketli geçmesi için dua edilmesinin ardından deniz çöplerinin yol açtığı hasarın önlenmesi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla denizde ve karada temizlik faaliyeti yapıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10