Çorlu 'Bisiklet Park İstasyonları' ile donatılıyor

Çorlu Belediyesi, 'Bisiklet Yolu' projesiyle birlikte 'Bisiklet Park İstasyonları' uygulamalarını ilçe genelinde sürdürüyor.

Çorlu 8.09.2021 17:19:00 0
Çorlu

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'nun muhtelif noktalarında yer alan ibadethane, durak, kafe, okul ve sosyal tesislerde bisiklet park istasyonu montajı yaptıklarını ifade ederek “Bisiklet yollarının güzergâhına monte ettiğimiz 150 adet bisiklet park istasyonunu halkımızın hizmetine sunduk. İstasyonlar ücretsiz olarak hizmet verecek. Çevre dostu bir proje olan bisiklet yolu projemiz ile bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

 

“DAHA SAĞLIKLI BİR ÇEVRE MÜMKÜN”

 

Sıfır emisyonlu bir ulaşım yöntemi olan bisiklet ile daha sağlıklı bir çevrenin de mümkün olduğunu dile getiren Sarıkurt, “Şu anda 1 kilometresini tamamladığımız ve ilk etapta 12.5 kilometreye ulaşacak olan projemiz ile kentimizi bisiklet yolu ağlarıyla öreceğiz. Kademeli olarak bu mesafeler daha da artacak. Halkımızın sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklete yönelebilmesini sağlayabilmek için gerekli altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Başkan Sarıkurt, bu yıl tamamlayacakları bisiklet yolu çalışmalarının ardından yeni bisiklet yolları için planlama yapacaklarını, daha uzun ve geniş bir alanda bisiklet yollarını devreye sokacaklarını söyledi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10