Flipper Spor Kulübü sporcuları Başkanlık Kupası'na hazır

Saray'da faaliyet gösteren ve antrenörlüğünü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz'ün yaptığı Flipper Spor Kulübü, 15-22 Eylül tarihleri arasında, Pullman İstanbul Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek o

Saray 12.09.2021 19:11:00 0
Flipper Spor Kulübü sporcuları Başkanlık Kupası

6. WT Başkanlık Kupası’nın zorlu ve çetin geçeceğini söyleyen Antrenör Oğuzhan Tokgöz, “Ülkemizde, 2021 yılında Türkiye Şampiyonası'nda ilk 8'e giren ve daha önceki yıllarda, kariyerinde ulusal ve uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcularla birlikte, yarışmaya katılan yabancı ülkelerde de aynı şekilde, uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcuların olduğu yoğunlukta olduğu bir katılımla gerçekleşecek. Büyükler Kategorisi'nde 349 adet, Gençler Kategorisi'nde 565 adet, Yıldızlar Kategorisi'nde 352 adet, Poomse dalında 152 adet olmak üzere, toplamda, 1.418 adet sporcu mücadele edecek” dedi.

 

“5 SPORCU İLE KATILACAĞIZ”

 

Flipper Spor Kulübü olarak bu yarışmaya 2 sporcu Milli Takım adına, diğer 3 sporcu ise birlikte toplam 5 sporcu ile katılacaklarını söyleyen Tokgöz, “Yıldızlar Kategorisi'nde 47 kg Gülbahar Dumancı ve Büyükler Kategorisi'nde +87 kg Oğuz Tokgöz Milli Takımımız adına yarışırken, Gençler Kategorisi'nde 52 kg İdil Zafer ve 68 kg Ozan Toytoğlu ile Büyükler Kategorisi'nde  46 kg Azra Çavuş Kulübümüz adına yarışacaklar” dedi.

 

“ÜLKEMİZDE DÜZENLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Bu büyük organizasyonun, ülkemizde düzenlenmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Tokgöz, “Pandemi döneminde yurtdışı maçlara gitmek riskli, zahmetli ve masraflı oluyor. Şimdi de biraz masraflı olsa da, en azından ülkemizde katılıyoruz. İyi hazırlandık.  Her zaman yukarıda olan başarı çıtamızı düşürmemek için uğraşacağız. Sporcularımız başarılı olup, Avrupa Şampiyonalarına kota almaya çalışacaklar. Zaten, adı geçen sporcularımız, gerek ulusal gerekse de uluslararası arenalarda, bir çok kez kürsülerde yer almış sporcular. İnşallah, emeklerimizin karşılığını alırız. İlçemize yeni yeni rekorlarla döneriz” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ, OLİMPİYATLARDA ZİRVEYE ÇIKMAK”

 

Kulüp olarak Saray’da 12 milli sporcu çıkardıklarını, 41 kere milli takıma sporcu verdiklerini, Dünya - Avrupa Şampiyonları çıkardıklarını, 17 Türkiye Şampiyonluklarının olduğunu kaydeden Tokgöz, “Flipper Spor Kulübü'nde Taekwondo sporuna başlayan hiçbir sporcu, bir başka kulübe transfer olmamıştır. Bununla birlikte, bizimle birlikte spora başlayan biri, üniversiteye, askere, evliliğe gidene kadar, bizim kulüpte spor yapmaya devam eder. Çünkü, biz hem spor yapar, hem de aile oluruz. Flipper Spor Kulübü olarak, en büyük hedefimiz, olimpiyatlarda zirveye çıkmak” dedi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10