Önce darp edildi, şimdi de tehdit ediliyorlar

İstasyon Mahallesi Sencar Sokak Numara 11'de ikamet eden ve komşuları Satı Kazan, İlhan Kazan ve Ayhan Kazan tarafından önce darp edilip hastanelik edildiğini, ardından ise kızları üzerinden sürekli tehdide ma

Çerkezköy 13.09.2021 18:47:00 0
Önce darp edildi, şimdi de tehdit ediliyorlar

28 Mart’tan beri pek çok şikayet oluşmasına rağmen, lise öğrencisi kızı üzerinden ağır ithamlarla ve tehditlerle bezdirilen aile sığınacak yeni bir yer ararken, 2 aile arasındaki anlam verilemeyen kavganın gerçek nedeninin ise savcılığın ayrı ayrı zamanlarda işlenen suçlara ilişkin olayların soruşturma dosyasına esas olarak birleştirmesinin ardından ortaya çıkması bekleniyor.

 

ÇOCUKLARIM SÖZ KONUSU OLUNCA KİMSE SUSMAMI BEKLEMESİN

 

Komşuları tarafından darp ve tehdide maruz kaldığını iddia eden Ercan Demiroğlu, “Benim devletten başka sığınacağım bir yerim yok. Ben devletten adalet istiyorum. 5 aydır hemen hemen her gün kızım ve eşim üzerinden aşağılık tehditlere ve hakaretlere maruz kalmama rağmen, ben hakkımı hukuk zemininde aramaya çalıştıkça, maalesef kimse sesimizi duymuyor. Kiracısı olduğum eve giremiyorum. Ev sahibim bile bundan muzdarip olduğu için başka bir ev bulmam konusunda bana gerekirse yardımcı olabileceğini söylüyor. Ama benim devletim benim ülkemde, beni eşim ve 2 kız çocuğumla birlikte komşumun ve çocuklarının taciz ve tehditlerine maruz bırakıyor. Ben ne yapayım? Konya’daki gibi bir katliam mı yapayım? Haklarında defalarca uzaklaştırma verilmesine rağmen yasa tanımayan komşularımın tehdit ve hakaretleri karşısından bundan sonra olacaklardan kimse bizi sorumlu tutamaz. Beni darp edip hastanelik ettiler. Yüzde 15 engelli hale geldim. Ayağımda platin var. Buna rağmen susuyorum. Ama benim lise öğrencisi kızıma ağza alınmayacak hakaret ve tehditler yapıldığında kimse susmamı beklemesin, çünkü ben bir babayım, aciz değilim, ama hala hukuk, adalet ve vicdan diyorum” diyerek yetkililerden İstasyon Mahallesi’ndeki bu akıl almaz olaya çözüm bulmasını istedi.

 

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

 

Önceki gece de komşularının evin kapısına zarar verdiğini, eve girmediklerini iddia eden Ercan Demiroğlu, “Mart ayında bana 3 kişinin beraber saldırması sonucu ayağımda 7 tane ağır kırık var. Bir ayağımda platin var, ömür boyu yüzde 15 engelli kaldım. Bundan sonrası savcımızda. Gerekli işlemler yapıldı, bir hafta hastanede yattım çıktım, hukuki süreç başladı. Ama bu insanlar durmadı. Oğulları sokak ortasında kızım ve kızımın arkadaşını tehdit ve taciz etti. Bu nedenle yeniden savcılığa başvurduk ve İlhan Kazan hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı çıktı. Yine durmadılar. Cumartesi gecesi saat 04.00’te adamı kapımın önünde yakaladım. Ayakkabılara eğilmiş bir şeyler yapıyordu. ‘Ne yapıyorsun’ dedim, döndü gitti. Kapıma bıçakla saldırdılar. ‘Aç o kapıyı açmazsan kızını alacağız’ dediler. Kızıma tecavüz ettirmekle tehdit ettiler. Evimize gidemiyoruz, can güvenliğimiz yok. Ya onlar beni öldürecek ya ben çocuklarımı kurtarmak adına yanlış bir hamlede bulunacağım” dedi.

 

“BENİM DEVLETİM BANA SAHİP ÇIKMAYACAKSA KİME SAHİP ÇIKACAK?”

 

Perşembe günü kızının tekrar darp edildiğini, hakarete maruz kaldığını iddia eden Ercan Demiroğlu, “Bir de 10 yaşında disleksi hastası bir kızım var. Kızım hastalığı nedeniyle geç öğreniyor. Çocuğumun çığlıklarını Allah’la ben biliyorum sadece. O saatten bu saate kadar biz bir lokma ekmek yemedik, yiyemedik, boğazımızdan geçmedi. Ölecek miyiz, kalacak mıyız, yaşayacak mıyız, onlar mı beni öldürecek, çocuğuma mı bir şey yapacaklar, biz ne yapacağız? Benim tek istediğimiz benim devletim nerede? Benim devletim bana sahip çıkmayacaksa kime sahip çıkacak? Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Benim kimliğimde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. 5 kere ailenizi taciz etseler, sizi sakat bıraksalar, kaç tane baba buna dayanır? Ben sabırla sükunetle bekledim. Dedim ki devletim el atacak bu işe. Ama en son çareyi devletten değil kamuoyundan aramaya karar verdim” diye konuştu.

 

 

“ÇOCUKLARIMI OKULA GÖNDEREMİYORUM”

 

3 yıldır aynı dairede oturduklarını, ancak can güvenlikleri olmadığı için kalacak başka bir yer aramaya başladıklarını dile getiren Demiroğlu, “Ev sahibim ‘yardımcı olayım sana çocuklarına zarar gelecek’ dedi. Adamları görüyorum kafamı çeviriyorum. Asansöre bineceğiz bizi geçiyor her gün taciz içerisindeyiz. Her yerde de kamera yok ki. Her seferinde ispat edemiyoruz. Devletimizden umudumuzu kesmedik. Bu beşinci oldu ama benim devletim ne zaman müdahale edecek? Konya’da da bir katliam oldu. Aynı katliamı mı bekliyorlar? Ya bizi katledecekler ya biz onları katledeceğiz. Bekliyorum, sabrediyorum, diyorum ki ‘devletim gelecek’. Bir haftadır çocuklarımı okula göndermedim. Çocuklarım şu an okula gitmiyor. Babayım, gözüme uyku girmiyor. Ben hukuktan şaşmadım. Adalet Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na yazdım. Ama yeter artık” dedi.

 

“BENİM ÇOCUĞUM KIRMIZI ÇİZGİMDİR”

 

Ercan Demiroğlu’nun eşi Ebru Demiroğlu da “Biz kendi halinde yaşayan insanlarız. Ben iki çocuğumu eşimle evde bırakıp işe gidiyorum. Korkuyorum, çocuğum sabahın 7’sinde okula gidiyor. Her seferinde bizden ne istiyorlar. Eşimi bu şekilde sakat bıraktılar, çalışamaz halde. Yine de bize durmadan saldırıyorlar. Ben bir anneyim. Bir anne yanımda kızıma saldırabiliyor.  Kızıma vuruyor ve ben hala ‘sen ne yapıyorsun, o bir çocuk’ diyorum. ‘O çocuk mu’ diyor. Yasalar bunu çocuk olarak tanımlıyor. 18 yaşında da, 25 yaşında da olsa bu benim için çocuktur. Bu benim çocuğumdur, kırmızı çizgimdir. Benim evladıma kimse dokunamaz. Uykusuz işe gidiyorum. Uykusuz işten geliyorum. Uyumuyoruz her gün bir şey mi olacak, bugün bir şey mi yaşayacağız diye” şeklinde konuştu.

 

“BEN ÇOCUK DEĞİL MİYİM, NEDEN CAN GÜVENLİĞİM YOK?”

 

Ercan Demiroğlu’nun kızı İlayda Demiroğlu da pek çok kez tehdit edildiğini, hakaretlere maruz kaldığını iddia ederek, “Benim can güvenliğim yok. Eğer ben ölürsem benim başıma bir şey gelirse bunun sebebi bana sahip çıkmayan devlettir. Defalarca şikayet verdim, defalarca koruma kararı aldırdım neden ben korunmuyorum? Çocuk değil miyim, 18 yaşından küçüğüm beni neden korumuyorlar? Haklarım var ben neden haklarımı kullanamıyorum? Devlet nerede? Ben eğitimimden de geri kalıyorum, okula gidemiyorum. Nerede bu devletin adaleti? Benim annem tek başına çalışıyor, kim sahip çıkıyor? Babam çalışamaz durumda şu an. Benim ne yapmam gerekiyor? Benim annemin yanında beni ittiren insan, beni yalnız yakalarsa ne olacak? Benim can güvenliğim neden yok? Bana devlet neden sahip çıkmıyor? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan beni aradılar. Sordular, olayı anlattım. Can güvenliğin var mı diye sordular. ‘Benim de, kız kardeşimin de can güvenliğimiz yok’ dedim. Ben can güvenliğim yok dememe rağmen hala can güvenliğim yok” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10