Trakyadent'ten o iddiaya yalanlama

Bir hastalarının operasyon sırasında öldüğüne dair iddialar üzerine basın açıklaması yapan TrakyaDent Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Genel Müdürü Uzm. Dr. Yaşar Pala, ba

Çerkezköy 15.09.2021 17:12:00 0
Trakyadent

Geçtiğimiz hafta TrakyaDent Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören Memduh Dumlu, yoğun stres sebebiyle operasyon anında kriz geçirirken, hastanın hayatını kaybettiği iddiaları üzerine TrakyaDent Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Genel Müdürü Yaşar Pala, Memduh Dumlu ve eşi Kezban Dumlu ile birlikte basın açıklaması yaptı.

 

NÖBET GEÇİRMEYE BAŞLADI

 

Olayı anlatan Yaşar Pala, hastanın tedavi süreci için ufak bir operasyon geçirdiğini ifade ederek “Cerrahi işlemi başlamıştı ve belli bir noktaya gelindiğinde, aniden bilincinde bir değişiklik fark edildi. Sağlık sektöründe ‘mavi kod’ dediğimiz acil durum uyarısı yapıldı. 30 saniyeden kısa sürede kendisine ulaştım. Bu esnada bilinci kapalıydı. Nöbet geçireceğini ifade ettim ve yaklaşık 5 saniye sonra nöbet geçirmeye başladı. Çok uzun yıllardır tıp sektörü içinde doktor olarak hizmet veriyorum. 24 yılım anestezi doktoru olarak yoğun bakımda geçti. Bu şekilde kasılan çok fazla hasta gördüm diyemem. Çok ciddi bir nöbetti. Ekibimle beraber Memduh beyi kontrol edip, hızlıca damar yolu açıp gerekli ilacı uygulayarak nöbeti durdurdum. Sonrasında cerrahımızın işlemini tamamlamasını rica ettim. Operasyon büyük bir çoğunlukla sağlıkla tamamlandıktan sonra hastamızı kontrollü ve konforlu bir şekilde odasına aldık” dedi.

 

“KONUYU AÇIKLAMA İHTİYACI HİSSETTİK”

 

Sonrasında nöbetinin devam edip etmediğini denemek için farklı bir ilaç uyguladıklarını ifade eden Doktor Yaşar Pala, “Bu esnada yaşanan tüm süreci an be an hasta yakınına bildirdik. Hiçbir telaş yaşamamasını sağlamaya çalıştım. Nöbetinin süreceğini görünce kendisinin hastanede tedavisine devam etmesi kararını aldık. 112 Acil Servis ekiplerimizce doktorlu bir ekiple hastaneye sevk edildi. Hastamızın kurumdan çıkıp ambulansla hastaneye nakli sırasında olayı görenler yanlış bir algı içine girmişler. 1 gün sonra bir dostum beni arayarak ‘Sizin orada hasta ölmüş’ dedi. Hastamız aynı gece, aynı akşam evindeydi. Bu arada çevre esnaftan da böyle bir duyum alınca konuyu açıklama ihtiyacı hissettik” dedi.

 

“DOKTOR BEY OLMASAYDI, EŞİM BURADA OLMAZDI”

 

Memduh Dumlu, TrakyaDent Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Genel Müdürü Yaşar Pala’ya çiçek takdim ederek tedavi sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederken, eşi Kezban Dumlu ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Eşimi merak ediyordum, yanımda da 5 yaşında küçük çocuğum vardı. Gerçekten Yaşar hocamız bize çok yardımcı oldu. İyi ki o an oradaydı. Allah korusun o an akan kan ciğerine sıçrasaydı daha kötü şeyler olabilirdi. Doktor bey olmasaydı, eşim burada olmazdı.”

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10