İlköğretim haftası Kapaklı'da kutlandı 

Kapaklı İbn-i Sina İlkokulu'nda 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması ile İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Okul Müdür Cüneyt Gülten, â

Kapaklı 17.09.2021 18:47:00 0
İlköğretim haftası Kapaklı

Programa Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve siyasi parti temsilcileri katıldı.


ÇELENK SUNULDU


Kapaklı Belediye meydanında düzenlenen çelenk sunma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kutlama programı Kapaklı İbn-i Sina İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikle devam etti.


“ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE OLMANIN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ”


İbn-i Sina İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Okul Müdürü Cüneyt Gülten, yeni eğitim öğretim yılında çocuklarla birlikte olmanın heyecanı içinde olduklarını ifade ederek, “ İlköğretim öğrencileri hayata ve üst öğrenime hazırlayan 6-14 yaşları arasında zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği hala devam etmektedir. Atatürk’ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmasının tek yolu, toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle, İlköğretim Haftası her yıl anlamını artırarak kutlanmaktadır. Öğrencilerim, sizler şu anda yeni bir ders yılına başlamanın sevinci içindesiniz, bazılarınız yeni bir okula başlamanın yeni öğretmenlerle karşılaşmanın yepyeni arkadaş topluluğuna girmenin heyecanını yaşıyorsunuz. Yeni bir eğitim-öğretim yılında biz öğretmenler ülkemizin geleceği çocuklarımızda birlikte olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz” diye konuştu. 


HAYIRLI OLSUN 


Gülten, “ Öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanı ile okul sıcak bir yuvadır. Bu yuva gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğunuzun hazırlayıcısıdır. Amacımız fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak’ yeni eğitim öğretim yılımız tekrar hayırlı olsun” dedi. 


ŞİİRLER OKUNDU


Okul Müdürü Cüneyt Gülten’in konuşmasının ardından okul öğrencileri Dilek Bahar Karakol, Gülnihal Yıldız ve Ömer Karakol günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Şiir dinletisinin ardından okula yeni başlayan 1-B sınıfı öğrencileri ‘Okuluma Başladım Ront Gösterisi’ sahneledi. Gösterilerinin sona ermesinin ardından kutlama programı fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı. 


Haber/Sevay SÖNMEZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10