Mahkeme 6 ay uzaklaştırma kararı verdi

Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde Ercan Demiroğlu ve komşuları arasında, aylar önce binadan bir çift ayakkabının kaybolmasıyla başladığı iddia edilen husumet nedeniyle, aylardır her iki taraf da de

Çerkezköy 17.09.2021 18:49:00 0
Mahkeme 6 ay uzaklaştırma kararı verdi

Komşuların tarafından darp edildiğini ve ayağının kırılması nedeniyle yüzde 15 engelli kaldığını, ailesinin ve kendisinin komşuları tarafından tehdit edildiğini iddia eden ve adaletin tecelli etmesini beklediğini söyleyen 2 çocuk babası Ercan Demiroğlu’nun iddialarının gazetemizde gündeme getirilmesinin ardından Çerkezköy 1. Aile Mahkemesi, uzaklaştırma kararını yeniden değerlendirdi. 


6 AY SÜRELİ TEDBİR KARARI ONAYLANDI


Komşularının tehdit ve hakaretleri nedeniyle eve gitmeye bile korktuklarını iddia eden Ercan Demiroğlu ile eşi ve 17 yaşındaki kızının talebini değerlendiren Çerkezköy 1. Aile Mahkemesi, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı ile karşı taraf hakkında verilen 13 Eylül tarihli 6 ay süreli tedbir kararının düzeltilerek onaylanmasına, Ayhan K., Emine K., Gökhan K., İlhan K., Lütfiye K., Nermin S. ve Satı K. hakkında 6 ay süreli tedbir kararı uygulanmasına, bu kişilerin Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun ilgili maddesi uyarınca şiddet mağdurlarına yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, korunan kişilere, onların bulundukları konuta, okula veya işyerine yaklaşmamasına karar verdi. 


ÇAĞRI ÜZERİNE KORUMA TEDBİR KARARI DA ALINDI


Çerkezköy Kaymakamlığı’nın Çağrı Üzerine Koruma Tedbir Kararının olur yazısı gereği de, uzaklaştırma tedbir kararından ayrı olarak 14 Eylül tarihinden geçerli 180 gün süre ile Çağrı Üzerine Koruma tedbir kararı alındı. Ercan Demiroğlu’nun iddialarına karşın, komşuları suçlamaları reddederek, suçsuz olmalarına rağmen suçlu durumuna düşürüldüklerini iddia ederken, 2 aile arasında yaşananlarla ilgili hukuki süreç devam ediyor.


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10