Vali Yıldırım gazileri ve ailelerini yemekte ağırladı 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" unvanı verilişinin yıl dönümü olan "Gaziler GünÃ

Tekirdağ 20.09.2021 19:36:00 0
Vali Yıldırım gazileri ve ailelerini yemekte ağırladı 

Akşam yemeği programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Bugün burada toplanmamıza vesile olan çok kıymetli Gazilerimiz, çok kıymetli aileleri, bu güzel akşamda bizim davetimizi kırmayarak katılımda bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Müslüman Türk milletinin en önemli vasıflarından biri de hiç şüphesiz vatanı için, bayrağı için, dini ve namusu için gerektiğinde gözünü kırpmadan, hiç düşünmeden, canı gönülden ölüme gitmesi ve bu değerler için savaşarak mücadele etmesidir. Milletimiz için şehitlik ve gazilik en mukaddes makamlardır” diye konuştu. 


O RUH 15 TEMMUZ GÜNÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR 


Vali Yıldırım, “ Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ertuğrul Bey, onun oğlu olan Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Bey gazidir.  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de gazidir. Kurtuluş Savaşımızı yöneten Meclisimiz gazi olduğu gibi, şimdiki Meclisimiz de gazidir.
Ay yıldızlı al barağımız göklerde dalgalanabiliyorsa, ezanımız günde beş vakit minarelerimizde özgürce okunabiliyorsa, milletimiz vatanımızın her zerresinde özgürce yaşayabiliyorsa bunu elbette ki şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Tarihi boyunca Türk Milleti pek çok mücadeleler vermiştir. Çanakkale, Sakarya, Başkomutanlık Meydan Muharebeleri yeni Türk Devleti’ni kurma yolunda verilen büyük mücadelelerin en önemlilerindendir. O dönemde birçok lisemiz, birçok üniversitemiz mezun vermemiştir. Milletimiz, maddi ve manevi pek çok zorluk ve sıkıntıyla karşılaşmıştır. Milletimiz, bu büyük sıkıntılara rağmen ümidini yitirmemiş istiklal ve istikbalinden asla vazgeçmemiştir. Milletimizi bu musibetlerden kurtaran vatanı, bayrağı, ezanı, namusu için her türlü zorluğa katlanmasıdır. “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” düşüncesidir. İkisi de milletimizin her ferdi için şereftir. Bu yüzden milletimiz, tarih boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır ve Allah’ın izniyle hiçbir zaman yaşamayacaktır. Aynı zamanda bu ruh, 15 Temmuz günü de ortaya çıkmıştır. Milletimizin iradesine kast etmeye kalkanlar, milletimize haince saldırarak istediklerini elde edebileceklerini zannettiler. Onlar bu milletin uçaklarını, tanklarını, silahlarını bu millete karşı kullanmaya kalktılar fakat unuttukları bir şey vardı; Unuttukları şey, milletimizin her ne koşulda olursa olsun bağımsızlığından, iradesinden asla ödün vermeyeceğiydi” dedi. 


GAZİ VE EŞLERİYLE YAKINDAN İLGİLENDİLER 


Yıldırım,” Biz, Allah’ın izniyle bu ruhu, bu heyecanı muhafaza ettikçe başta bu bölücü PKK terör örgütü mensupları ve FETÖ terör örgütü mensupları olmak üzere, bu ülkenin imkanlarından faydalandıkları halde bu ülkeye ihanet eden şer odakları da, onlara destek veren dış güçler de hedeflerine ulaşamayacaklar ve bu Milletin kutlu yürüyüşünü durduramayacaklardır. Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatları olan sizlere  minnet ve şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Devlet olarak bizim de, her gün ve her saat sizin yanınızda olduğumuzu bir defa daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanın dirliği, ülkenin ve milletin birliği için can vermiş kan dökmüş bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Yaşayan Gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyor; hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu. Gaziler ve eşleriyle yakından ilgilenen Yıldırım çifti yine davetlileri kapıya kadar uğurladı.


Haber/Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10