Faruk Korkmaz'a 6 dosyadan 15 yıl hapis cezası çıktı

Kızılpınar Belediye Eski Başkanlarından Faruk Korkmaz'ın Çerkezköy Adliyesi'nde yıllardır süren yargılaması önceki gün sonuçlandı.  6 ayrı dosyadan dönemin belediye başkanı F

Çerkezköy 14.10.2021 19:26:00 0
Faruk Korkmaz

Büyük Birlik Partisi’nden 2004 yılında Kızılpınar Belediye Başkanı seçilen ve ardından bir yıl sonra AK Parti’ye geçerek Kızılpınar Belediye Başkanlığını iki dönem üst üste yürüten Faruk Kokmaz, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Ali Ertem’in karşısında yer alarak siyasete başladığı Büyük Birlik Partisi’nden aday olmuştu. Seçimlerde 2 bin 710 oy alarak AK Partili Ali Ertem’e bin 979 oyla seçim kaybettirip, CHP’li Vahap Akay’a seçim kazandıran Faruk Korkmaz seçim sonrası sessizliğe bürünürken, Korkmaz’ın Çerkezköy Adliyesi’nde süren 7 yıllık yargılaması sonrası 6 ayrı dosyadan aldığı cezalar Çerkezköy siyasi kulislerinde şok etkisi yarattı.

 

KORKMAZ’A YARGITAY’DAN İKİNCİ ŞOK  

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘taksi duraklarının Yargıtay tarafından iptal edildiği’ sorusu üzerine Faruk Korkmaz “Ondan benim haberim yok, iptal etmişse de Yargıtay’ın kararıdır, saygı duyarım. Ben Türk yargısına güveniyorum. Ben belediye başkanıyım onay makamıyım. Ben ihaleye fesat karıştıramam. İnşallah istinat mahkemesinde de hepsi dönecek. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sıkıntı olsa da başımızın gözümüzün üstüne. Yargının verdiği karara saygı duyarız” dedi. Faruk Korkmaz’ın ve meclis üyelerinin yargılandığı davadan aldığı 15 yıllık cezanın görüldüğü duruşmanın temelini ise Kızılpınar’da altı noktada verilen taksi durakları olduğu kaydedildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10