Düdük çalarak, yaya geçitlerinde yayaların önceliğine dikkat çektiler

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa'da düzenlenen, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Trafikte Yaya Geçidi Kullanımı"

Tekirdağ 22.10.2021 13:16:00 0
Düdük çalarak, yaya geçitlerinde yayaların önceliğine dikkat çektiler

Etkinlikte öğrenciler, düdük çalarak yaya geçitlerinde yayaların önceliğine dikkat çektiler. Daha sonra Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve  İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, çocuklara ve vatandaşlara bilgilendirme broşürü ve düdük dağıttı.

 

 

“SÜRÜCÜ DE YAYA DA OLSAK BU KURALLARA HEPİMİZİN UYMASI GEREKİYOR”

 

Etkinlik sonrası açıklama yapan Vali Yıldırım, trafik kurallarına uyma konusunda hem sürücülerin hem de yayaların dikkatli olmasını kaydederek, “Bildiğiniz gibi trafik kuralları çok uzun uğraşlar sonucunda denemeler ve testler sonucunda tespit edilmiş kurallardır. Sürücü de olsak yaya da olsak bu kurallara hepimizin uyması gerekiyor. Hepimizin uyması lazım. Ama özellikle sürücü olduğumuz zaman yayalara çok fazla dikkat etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ŞEHİR İÇİNDE HER KALDIRIMDA BİR YAYA YOLA İNEBİLİR

 

Yayaların trafikte öncelikli olduğunu ifade etmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Vali Aziz Yıldırım,  “Tabii ki her zaman bu kadar yoğun olmuyor. Belki de sürücülerimizin bazıları bundan şikayetçi oluyorlar ama tabii ki her zaman bu kadar yoğun olmaz. Yalnız sürücülerimiz bunu bilmelidirler ki özellikle şehir içi seyahatlerde araç kullandıklarında mutlaka ama mutlaka her kaldırımda bir yayanın yola inebileceğini düşünmeleri lazım. Biz bunu söylerken tabii yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçmelerinin önemini ifade ediyoruz. Hem sürücülerimizin dikkatli olması gerekiyor hem de yayalarımızın sadece ve sadece yaya geçitlerini kullanması gerekiyor. Burada iki taraflı düşünmemiz lazım. Biz bazen yaya oluyoruz sürücüye kızıyoruz. Sürücü oluyoruz yayaya kızıyoruz. Bunların ikisini de yapmamamız gerekiyor. Yaya olduğumuz zaman haklarımız ve sorumluluklarımız farklıdır. Sürücü olduğumuz zaman ise haklarımız ve sorumluluklarımız farklıdır. Hangi pozisyondaysak bu hak ve sorumluluklara uygun hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10