Başkan Ata: İlçe turizmine katkı sağlayacak

Marmaraereğlisi'nde Su Ürünleri Kanunu ve mevzuatlarına aykırılıktan idari yaptırım uygulanarak el konulan ruhsatsız balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediye?

Marmara Ereğlisi 23.10.2021 16:38:00 0
Başkan Ata: İlçe turizmine katkı sağlayacak

Su Ürünleri Kanununa aykırı olarak kaçak ruhsatsız teknelerle gırgır, trol, algarna ile avcılık yapanlara, deniz patlıcanı veya midye gibi su ürünlerini illegal yollarla dalarak avlayanlara idari para cezası uygulanmaya devam ediliyor.

 

DEVİR TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Marmaraereğlisi’nde yapılan denetimler kapsamında mevzuatlara aykırılıktan el konulan balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediyesi’ne bağış yoluyla devredildi. Devir teslim törenine Tekirdağ İl Müdürü Oktay Öcal, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik Emniyet-4 Komutanı Mustafa Nizamoğlu ve beraberindekiler katıldı.

 

BAĞIŞLANAMAYAN TEKNE VE AV ARAÇLARI İMHA EDİLİYOR

 

1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırı olarak kaçak ruhsatsız teknelerle avcılık yapanlara para cezası uygulandığını belirten İl Müdürü Oktay Öcal, “Ayrıca gemiler dâhil tüm av araçlarına ve yakaladıkları ürünlere el konularak, tekneler ve av araçları kamu kurumları veya bilimsel kuruluşlara bağışlanmakta, bağışlanamayanlar ise imha edilmektedir” dedi.

 

“GEMİ TEKRARDAN ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILDI”

 

Öcal, "Sahil Güvenlik Komutanlığı Birimleri ve İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, ruhsatsız avcılık yapan balıkçı gemisine idari yaptırım uygulandı” dedi. Geminin mülkiyetinin kamuya geçirildiğini ve daha sonra Marmaraereğlisi Belediyesi’ne bağışlandığını da belirten Öcal, “Gemi tekrardan ülke ekonomisine kazandırıldı” dedi.  Ruhsatsız teknelerle kaçak avcılığın cezalarının caydırıcı olduğunu da belirten Öcal,  denetim faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini belirtti. Törenin ardından İl Müdürü Oktay Öcal, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata'yı makamında ziyaret etti.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10