Vali Yıldırım: Cumhuriyet; en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım'ın ev sahipliğinde Süleymanpaşa'da bir otelde yapıldı. Törende konuşan Vali YıldÄ

Tekirdağ 31.10.2021 18:49:00 0
Vali Yıldırım: Cumhuriyet; en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi

Tören, Adım Adım Cumhuriyete Giden Yol adlı kısa film gösterisi ile başladı.

 

“CUMHURİYET; SADECE BİR YÖNETİM ŞEKLİ DEĞİL”

 

Kısa film gösterisinin ardından konuşan Vali Yıldırım, “Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; Milletin kendisidir. Türk Milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“HERKES, ORTAK GEÇMİŞİ VE ORTAK GELECEĞİ PAYLAŞMAKTADIR”

 

 “Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, hukuk önünde eşdeğer vatandaştır; temel hak ve özgürlükler kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir”diyen Vali Yıldırım, “Herkes, ortak geçmişi ve ortak geleceği paylaşmaktadır. Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı Millet iradesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu  “Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı; Cumhuriyettir” şeklinde konuştu. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu bir dinleti sundu.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10