Kurtuluşun 99'uncu yılı coşkuyla kutlandı

Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kapalı Pazar Yerinde devam eden törende konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, â€?

Hayrabolu 15.11.2021 14:52:00 0
Kurtuluşun 99

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Kapalı Pazar Yerinde devam eden törende konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, törende yaptığı konuşmada, Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

 

 

“BU TOPRAKLARA GÖZ DİKİLMİŞ VE İŞGAL EDİLMİŞTİR”

 

Bin yıldır bu topraklarda hüküm süren, büyük Türk Milletinin yegane ilkesi devlet töresi ve bağımsızlık olduğunu kaydeden İnan, Anadolu coğrafyasının yüz yıllar boyunca, istilacı milletlerin hedefi haline geldiğini hatırlatarak,  “Yaklaşık yüz yıl önce de, bu topraklara göz dikilmiş ve işgal edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek, büyük Türk Milletini ayağa kaldırmış ve kurtuluş mücadelesini başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGESİNDE VE DÜNYADA PAYLAYAN BİR YILDIZ”

 

“Ecdadımız, kanlarını ve canlarına vererek bu toprakları vatan yapmışlardır”diyerek sözlerien devam eden Başkan İnan, “Milletçe verilen topyekün, bu mücadele sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Aziz Türk Milleti, her zaman birbirine sıkı sıkıya sarılmış, iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberliğini korumuştur. Bugün de bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldız olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların umudu, düşmanların korkulu rüyasıdır. 99 yıl önce, tarihe altın harflerle, bu destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehirlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİLER KURTULUŞU TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRDI

 

Törende, Atatürk İlkokulu ve İhsan Korkmaz İlkokulu öğrencilerinden oluşan ekip, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu temsili olarak canlandırdı. Daha sonra, Süleymanpaşa Belediyesi folklor ekibi ve Keşan Belediye bandosu gösterilerini sundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10