Şarköy'ün 99'uncu kurtuluş yıl dönümü etkinliklerle kutlandı

Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü ilçede düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var kutlamalarda yaptığı konuşmada, 17 Kas?

Şarköy 18.11.2021 15:58:00 0
Şarköy

Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar, çelenk sunumuyla başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Kutlamalara, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılnçkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Jandarma Komutanı Hasan Doğan, Emniyet Müdürü Erdal Akkoyun, daire amirleri, gaziler, öğrenciler vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

 “KARAMSARLIĞI UMUDA DÖNÜŞTÜRMENİN DESTANIDIR”

 

Başkan Var, programda yaptığı konuşmada, 17 Kasım'ın Şarköy için inancın, kararlılığın, azmin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık yolunda kenetlenmenin tarihi olduğunu belirterek, "Kurtuluş umudun, fedakarlığın, kararlılığın ve birlik olmanın adıdır. Kurtuluş karanlığı aydınlığa, karamsarlığı umuda dönüştürmenin destanıdır” dedi.

 

 

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

 

“Tarihi boyunca esareti kabul etmeyen ve etmeyecek olan yüce Türk milleti Ata'sına inanmış ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ' Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır” diyerek sözlerine devam eden Başkan Var, “Halkımız vatanın bölünmez bütünlüğü ve özgürlüğü için canını hiçe sayarak işgal kuvvetlerine karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bu mücadelede vatanı için şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan atalarımızın evlatları olarak tüm imkansızlıklara rağmen verilen mücadele ve gösterilen fedakarlığın bilinci içindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET VAR OLACAKTIR”

 

Her karışında şehit kanı bulunan vatanı korumak ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmanın bizlere düşen en önemli görev olduğunu vurgulayan Başkan Alpay Var, “Bizler olduğumuz sürece Ata'mızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü ve özgürlüğü bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ilçemizin kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

 

 

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

 

Kutlamalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi.

 

“CUMHURİYET'İMİZE HER ZAMAN VE HER KOŞULDA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Program sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin temeli olan Cumhuriyet'imize her zaman ve her koşulda sahip çıkacağız. Cumhuriyet değerlerimizi ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü kutluyorum." dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10