As, şoförler odasına yeniden aday

5 yıldır Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını yürüten Mustafa As, 23 Ocak Pazar günü yapılacak olan oda seçimlerinde yeniden aday olacağını kaydetti. Görev sürel

Çerkezköy 23.11.2021 16:08:00 0
As, şoförler odasına yeniden aday

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, düzenlediği basın toplantısında 2022 yılında yapılacak olan oda seçimlerinde yeniden aday olacağını söyledi.

 

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As yaptığı açıklamada, “2016 yılından beri Çerkezköy Şoförler Otomobilciler Esnaf Odasının başkanlığını yapmakta olduğum bu kurumun önümüzdeki 23 Ocak Pazar 2022’de oda seçimleri olacağından burada adaylığımı esnafımıza sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum. Sahada esnafımızla yaptığımız görüşmeler, bununla beraber yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda bu kararı almış bulunmaktayım” dedi.

 

“UKOME BİRİMİ KAZANDIRDIK”

 

As, “2018 yılında görev aldıktan sonra özellikle Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra 2014 yılında burada bütün arşivler, yani ticari plakaları bulunan bütün esnaf arkadaşlarımızın arşivleri Tekirdağ’a gitti. Bununla beraber Tekirdağ ulaşıma gitmek büyük bir sorun, sıkıntıydı. Bunun önüne geçmek adına Çerkezköy Belediye Başkanımız ve büyükşehirde bulunan yetkililerle görüşme yapmamız sonucu 2018 yılı Mart ayında Çerkezköy’e bir UKOME birimi açmış olduk. Bu açmış olduğumuz birimden sonra insanların hem zaman kaybının önüne geçmiş olduk hem de Tekirdağ’a gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmış olduk. Çünkü bizim özellikle ticari plakalarda yol izin belgesi olsun, çalışma izin belgesi olsun devirlerde ve model değişikliklerinde bu tür çalışmaların tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME biriminde yapılıyordu. O günden bugüne şu anda Çerkezköy’de kurulmuş olan UKOME biriminde yapıyoruz. Kurtarıcımız yetersizdi, var olan kurtarıcımız esnafımıza tam olarak hizmet veremiyordu. Daha büyük bir kurtarıcıyla genelde bizim araçlarımız 27’lik, 29’luk, 30’luk kapasiteli koltukludur. Göreve geldiğimiz birinciikinci ayda büyütmemiz gerektiğini düşündük ve dolayısıyla küçük kurtarıcıyı verip büyük kurtarıcı aldık. O günden itibaren de hiç kar amacı gözetmeden esnafımıza 24 saat kurtarıcı hizmeti vermeye başladık” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK”

 

Pandeminin birçok esnafı zor durumda bıraktığını kaydeden As, “2020 yılının mart ayında yaşadığımız pandemi süreci gerçekten esnafımızı çok olumsuz etkiledi. Biz bunların çalışmalarını yakından takip ettik, esnafımızın mağduriyetlerini yakından takip ederek gidermeye çalıştık. Tabi bu pandemi sürecinde hükümetimizin aldığı tedbirler doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyorduk burada da oluşturulan birimlerle paylaşıp nasıl fayda sağlarız diye düşündük. İlk başta süreç tabii ki sıkıntılı oldu ama sanayi kenti olduğumuzdan dolayı gerçekten esnafımızın çok mağdur olmadığını düşünüyorum. Taksici arkadaşlarımız, J plaka, M plaka ve diğer nakliyeci esnafımız olsun çok az bir zararla bu pandemi sürecini atlattık diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

BİRLEŞMEYİ ÖNEMSİYORUM”

Çerkezköy ve Kapaklı’nın geliştiğini ve devamlı göç aldığını kaydeden As, “Burada toplu ulaşımda zaman zaman vatandaşların şikayetleri sizin de kulağınıza geliyordur biz de bunun önüne geçmek adına esnafın huzurunu sağlamak, bununla beraber vatandaş memnuniyetini ortaya çıkarmak adına toplu taşıma araçlarının sahiplerini zaman zaman burada toplantıya çağırdık. Şimdi o günden bugüne bir yol aldık, kendi fikir ve düşüncelerini onlar da değerlendirdi. İnşallah bu birleşmeyi çok önemsiyorum, göçten dolayı yeni yeni güzergahlar oluşturmak adına bu çalışmaların daha düzgün yapılması adına bu birleşmeyi çok önemsiyorum” açıklamasında bulundu.

 

“TAKSİ DURAKLARININ KALDIRILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

As, “Bizim taksi duraklarımızıgeçmiş dönem belediye başkanımız 2007-2008 yıllarında üç yıl, diğer tarafta da en son 10 yıllık taksi durak ihalelerinde bir sürümceme yaşandı ve mevcut duraklar sözleşmeli hale getirildi. Buna bağlı olarak da bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Biz bunların sonuncunda en son geldiğimiz nokta en son üçüncü ayda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bir karar: mevcut Çerkezköy’de bulunan 18 taksi durağı, 112 taksinin eski haliyle yani sözleşmeli vaziyet durumundan çıkarılıp sözleşmesiz duruma getirilmesi konusunda çok büyük bir oy farkı çıktı ve bu ay kesinlikle UKOME komisyonundan da bu kararın çıkıp Çerkezköy’de hizmet eden taksi duraklarının mağduriyetinin de kaldırılacağını düşünüyorum. Kızılpınar taksi durakları biz geldiğimiz zaman her yerde durakları olmadığı için esnaf mağduriyeti vardı. Bunun önüne geçmek için de 2017 ve 2019 yıllarında mevcut Kızılpınar taksi duraklarımızın şu anda çalışanların güncellenmesini sağladık. Yol izin belgeleri, model değişikliği, ÖTV’den faydalanmalarını sağladık. O günün şartlarında güncellenen 57 plakalı aracımız var.Toplam 12 durağımız var fakat şu ana kadar Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde 8 durağı aktif hale getirdik, geri kalan 4 durağın da yer belirleme çalışmalarını yapıyoruz. Onların yerlerini tamamladıktan sonra güncellemeleri olacak ve kendi alanlarında hizmet vermeye devam edeceklerdir. Bizim her zaman yanımızda olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e, UKOME yetkililerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyon Başkanı ve meclis üyemiz Kazım Doğaç’a teşekkür etmek istiyorum. Sorunlarımızın çözümü noktasında hep bizim yanımızda oldular ve destek olmaya da devam ediyorlar” dedi.

 

“KORSAN TAŞIMACILIK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

 

En büyük sıkıntıları arasında korsan taşımacılığın olduğunu kaydeden As, “Bu öyle bir şey ki bu korsan taşımacılığı burada kaldırmak, bitirmek kolay değil. Biz bunları yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle sahaya çıkarak, plakalarını belirleyerek ondan sonra emniyet müdürlüğünü veya jandarma birimine bildirerek bunların güzergahları nereleri açık açık toplantılarla kendilerine yaptığımız listelerle bildiriyoruz. Korsan taşımacılık yapan o kişilerin yakalanmalarını sağlıyoruz. Korsan bizim kırmızıçizgimiz ve her zaman korsan taşımacılığın karşısında olacağız. Sorunları en kısa sürede her zaman çözüme ulaştıracağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

“PASİF ODA DERKEN NEYİ KASTEDİYOR?”

 

Adaylardan Fikret Tanyeri’nin ‘Pasif oda’ söylemine de cevap veren As, “Kendisi pasif oda derken neyi kastetti?Pasif oda demek burası kapalı, işe yaramayan, hiçbir esnafın hiçbir işiyle ilgilenmeyen bir oda anlamına geliyor. Bu arkadaşımız ne zaman geldi buraya da işi olmadı veya hangi kuruma gitti de bu kurum karşısında olmuş olduğu sorunu halletmedik? Şapka takıp korsanı bitirecekmiş. Şapka taksın korsanı bitirsin ona kimse bir şey demiyor. Her an her yere çıkabilir sahada olabilir ama ben şunu söylemek istiyorum; bu arkadaşımız şu anda servis araçları sahipleri derneği başkanı. Bunun varlığını yokluğunu biliyor musunuz bilmiyorum. Korsanın bu kadar kısa sürede bitirecekse şu anda da o çalışmayı yapabiliriz. Kendine göre çözüm formülleri varsa gelsin, hep birlikte çalışalım. Bu tabii dışardan bunları konuşmak kolay ama bir istişarede bulunmak lazım. Şuan burada bin 400’e yakın oda esnafımız var. Bunların sorunlarını kendisiyle paylaştığımızda hep çözüm noktasında bir yere geldiğimize inanıyorum.Kendisini aradım adaylık konusunda başarılı olmasını diledim” diye konuştu.

 

“TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYAN HERKESE İHTİYACIMIZ VAR”

 

As, “Görev aldığımız günden itibaren her zaman esnafımızın menfaatini gözeterek çalışmalarımızı nasıl sürdürdüysek bundan sonra da çalışmalarımızı aynı şekilde devam edeceğimizi, hiçbir ayrım yapmadan bu çalışmalarımızın içinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Bilgi birimi olan tecrübeli deneyimli kadromuzla bugüne kadar nasıl başarılı bir çalışma yaptıysak aynı başarılı çalışmalara devam edeceğimizi duyurmak istiyorum. Seçimin yerini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Taşın altına elini koyan herkese ihtiyacımız var. Sorun herkesin sorunu, biz burada bir aileyiz. Biz burada hizmet sektöründeyiz. Siyaset yapmıyoruz, insanların sorunlarına çözüm üretmeliyiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10