Potanın perileri ilk maçını kazandı

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi 2021-2022 sezonunda heyecan başlarken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü deplasmanda Kırklareli Gençlik'e konuk oldu. Rakibi karşısında ilk devre zorlana

24.11.2021 13:39:00 0
Potanın perileri ilk maçını kazandı

Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Alper Can Bozyel yönetirken, yardımcılıklarını ise Osman Yetişkin ve Nusret Bilaloğlu yaptı.

 

İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

 

Zorlu karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile başlarken, ilerleyen bölümlere doğru temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hızlı hücumlardan sayılar bularak farkı korumasını bildi. Ev sahibi ekip Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü ise farkı indirerek ikinci periyoda avantajlı girmek istedi. Aradaki sayı farkını koruyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmanın ilk periyodunu ise 14-9 üstün tamamladı.

 

 

İKİ TAKIMDA AZ SAYI BULDU

 

Karşılaşmanın ikinci periyodunda temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sık sık hatalar yaparak aradaki farkın inmesine sebep olamadı. Bu periyodun ilerleyen bölümlerine doğru her iki takımda sayılar bulmakta zorlandı. Bu periyotta temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yedi sayı bulurken, ev sahibi ekip ise sekiz sayı buldu. Karşılaşmanın ilk devresi de Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 21-17 üstünlüğü ile tamamlandı.

 

FARK AÇILDI

 

Karşılaşmanın ilk devresini dört sayılık üstünlük ile tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu periyotta oyunda hakimiyeti tamamen eline aldı. Hızlı hücumlardan sayılarla dönen temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü farkı açmasını bildi. Bu periyotta rakibine 21-17’lik üstünlük kuran Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü final periyoduna ise 42-34’lük üstünlük ile girdi.

 

FARKLI GALİP AYRILDI

 

Final periyodun da ise aradaki sayı farkını koruyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü üst üste sayılar bularak farkı çift hanelere çıkardı. Oyundan kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 21 sayı farkla 65-44 galip ayrıldı.

 

STATÜ


Ligin normal sezonu beş grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Normal sezon müsabakaları; yirmi yedi (27) takımın, altı takımın yer aldığı iki, beş takımın yer aldığı üç (A  B  C  D  E) grup olmak üzere toplam beş gruba dağıldı.Normal sezon müsabakaları sonunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile üçüncü sıradaki takımlar arasında en iyi puan ve averaja sahip iki takım toplam on iki takım eleme müsabakaları oynamaya hak kazanacak.En iyi üçüncü olan iki (2) takımın belirlenmesi için altı takımlı olarak oynanan A ve E gruplarında puan sıralamasında son sırada yer alan takımların üçüncü takımlar ile oynadıkları müsabaka sonuçları çıkartılıp tüm üçüncü takımlar kendi aralarında değerlendirilerek sıralama yapılacak.Eşleşen takımlar biri kendi sahasında diğeri rakibin sahasında olmak üzere iki maç üzerinden eleme usulü karşılaşacak. Bu turda ilk müsabaka, sıralamada aşağıda yer alan takımın sahasında ikinci müsabaka rakip sahada olmak üzere sıra ile oynanacak.Her iki müsabakanın sonucu esas alınacak,  sayı averajı üstün olan takım Final Grubuna katılmaya hak kazanacak.Final Grubu müsabakaları daha sonra TBF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek olan tek bir il merkezinde oynanacak.Final Grubu müsabakaları sonucunda 1. ve 2. sırayı alan takımlar 2022-2023 sezonunda TKBL (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi) de oynamaya hak kazanacak.


Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10