TEMEK kurslarına katılım yoğun oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 2014 yılında hayata geçirdiği Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) ile vatandaşların aile ekonomilerine destek olacak meslek edinmelerine katkı sağlamalarını hedefliyor.

Tekirdağ 24.11.2021 16:25:00 0
TEMEK kurslarına katılım yoğun oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Süleymanpaşa, Şarköy, Çerkezköy, Saray, Muratlı, Ergene ve Çorlu ilçelerinde hayata geçirilen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören TEMEK kurslarında,  alanlarında usta eğiticiler tarafından resim, üç boyutlu şekillendirme, kilim dokuma, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, makrome örgü yapımı, makine nakışları, çini işlemesi, seramik biçimlendirme, kilim dokuma, aşçı yardımcısı, yaş pasta yapımı, el bakımı, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar işletmenliği, Türk halk oyunları ve giyim üretim branşlarında eğitim veriliyor. Kursları başarı ile bitiren kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazanacak.

 

 

 

VATANDAŞLAR HEM YENİ MESLEK ÖĞRENİYOR HEM DE SOSYALLEŞİYOR

 

İlçelerde ücretsiz olarak açılan TEMEK kurslarının vatandaşların yeni meslek öğrenmelerini sağladığını ve kendilerine sosyalleşme imkânı tanıdığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kurslarımızı farklı branşlar ekleyerek devam ettireceğiz. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10