Kapaklı'da 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çelenk sunumunun ardından program Atatürk Kültür Merkezi'nde devam ederken, gü

Kapaklı 24.11.2021 16:36:00 0
Kapaklı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 11 Kasım 1928 ‘Başöğretmen’ sıfatının verilmesi münasebetiyle her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kapaklı’da da türlü etkinliklerle kutlandı.

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

 

Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, dün saat 10.30’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından kutlama programı, saat 11.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Kutlamalara Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

KLASİK EĞİTİM ANLAYIŞI ARTIK GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR

 

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz yaptı. Danışmaz, “ Baş döndürücü gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık bir durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli güncellenmesi gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretim modelini de getirmektedir.

 

 

MESAİ KAVRAMININ DAR KALIPLARINI KIRMAK ZORUNDADIR

 

Danışmaz, “ Yani öğretmen modelinde öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görür ve değer verir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirir. Yeni öğretmen modelinde öğretmen mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmelidir. Yeni öğretmen modelinde öğretmen her zaman sorunun değil, çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkansızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. Yeni öğretmen modelinde, Öğretmen dün kara tahta başında başlayan eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında uzaktan eğitimde dahi olsa eğitimi devam ettirebilme şuurunda olmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü okuduğunda sınıflar bir öğrenciyi değil topyekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir” dedi.

 

 

GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ

 

Bir ülkenin kalkınması ve her alanda ilerlemesinin eğitim ile olduğunu kaydeden Danışmaz, “ Bu nedenle eğitim birinci öğrenciliğimiz olmalıdır. Çünkü bizler insan yetiştiriyoruz. Geleceği inşa ediyoruz. Eğitim de en önemli öge ise öğretmendir. Bu anlamda Kaymakamımız Bayram Sağır’a, Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e eğitime verdikleri önem ve desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kapaklı’da resmi ve özel 60 kurum, örgün ve yaygın eğitimde ise 30 binden fazla öğrenci ve bin iki yüz civarında öğretmenin bulunduğunu ifade eden Danışmaz, “ Üç yıl önce yeterli okulu olmadığı ve akademik başarısı yetersiz olduğu için beyin göçü veren ilçe konumunda iken, bugün ilçemizde devlet yatırımı ve hayırsever destekleri ile yapılan on iki okul ile artık tam tersi durumda komşu ilçelerden yüzlerce öğrencinin ilçemizde eğitim aldığını görmekteyiz. Özellikle ortaokul ve liselerimize komşu ilçelerimizden çok yoğun talep gelmektedir. Tabi bu durumlara gelebilmek kolay olmadı. Bundan sonraki süreçte de ilçemize devlet yatırımı ve hayırsever katkısı ile yeni okullar ve kurumlar kazandırmaya devam edeceğiz. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde inşallah müjdelerimiz olacaktır. Özellikle bu salgın dönemi başında ve sonrasında uzaktan eğitim sürecinde evden öğrencilerine canlı ders anlatan öğretmenlerimize, yine bu süreçte binlerce maske, tonlarca dezenfektan, temizlik ürünleri ve siper gibi ürünler üreterek salgın sürecinde sorumluluk alan öğretmenlerimize, vefa destek gruplarında görev alıp can siperane bir şekilde halkına hizmet eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel vatanımız için hizmet ederken şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli olan öğretmenlerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

TÜRK BAYRAKLARIYLA EŞLİK ETTİLER

 

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından Türk Tarih Kurumunun hazırladığı öğretmen konulu video gösterimi gerçekleşti. Programda adaylık süreci tamamlanan öğretmenler hep birlikte yemin ettiler. Kapaklı Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle hazırladıkları oratorya ve müzik performansı gerçekleştirilirken, şehit öğretmenlerin hayatlarının anlatıldığı oratoryoda zaman zaman protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı. Öğretmen konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, programın finalinde öğretmen ve öğrenciler ‘Vatan’ şarkısını hep birlikte söylerken, protokol ve davetliler dağıtılan Türk bayraklarını sallayarak şarkıya eşlik etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10