Vali Yıldırım: Biz istiyoruz ki hiçbir kadınımız şiddete uğramasın

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddeti önleme adına çıkarılan Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES), Tekirdağ'daki polisler kadınlara anlatarak, telefonlarına uygulamayı y

Tekirdağ 25.11.2021 15:40:00 0
Vali Yıldırım: Biz istiyoruz ki hiçbir kadınımız şiddete uğramasın

Tekirdağ'da bulunan kadın polisler, İçişleri Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddeti önleme adına çıkardığı Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES), kadınlara anlatıp, telefonlarına uygulamayı yükledi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Süleymanpaşa’da bulunan bir AVM'de ve semt pazarında kadın polisler tarafından bilgilendirme programı gerçekleştirildi. Yetkililer, kadın polisler tarafından, KADES uygulamasının kadınlara anlatılarak, kadınların telefonlarına uygulama yüklendiğini, kadınlara uygulamanın içeriği ve nasıl kullanılacağı da detaylı olarak anlatıldığı, ayrıca, kadınlara şiddete karşı bilgilendirme broşürleri dağıtıldığı da belirtildi.

 

 

STANTLARI ZİYARET ETTİ

 

Stantları ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet ederek bilgilendirmeler yaptı. Vali Yıldırım, “Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bizlerde kadına şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bütün kadınlarımıza şiddete uğramadan önce veya uğradıktan sonra neler yapacaklarına dair bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

 

 

“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ ŞİDDETE UĞRAMASIN”

 

“Etrafınızda şiddet yaşayan birini gördüğünüzde bize bildirmenizi istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Vali Aziz Yıldırım, “Bizlere haber verdiğinizde şiddete uğrayan kişiyi bulup, o ailenin problemi bulup çözebiliriz. Hiç olmazsa bir kadını kurtarırız, hiç olmazsa bir çocuğu kurtarırız. Ama tabi ki haberimizin olması lazım.  Sizler çevrenizden, arkadaşlarınızdan sosyal medyadan duyduğunuz şiddet olaylarını bize bildirin. Biz istiyoruz ki, hiçbir kadınımız, hiçbir çocuğumuz şiddete uğramasın” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10