'Kadına Şiddete Hayır' semineri düzenlendi

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından farkındalık semineri düzenlendi. Kadın cinayetlerinin son 10 yılda 3 kat artığının a

Çerkezköy 25.11.2021 16:32:00 0

Veliköy Mahalle Evi’nde bugün saat 14:00’te gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Aleyna Çakır tarafından “Kadına Şiddet” konulu sunum yapıldı. Kadınların hayatları boyunca farklı şekillerde ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çeken Çakır, “Kıyafet seçimlerimize göre acımasızca eleştiriliyoruz. İçimizden geldiği gibi güldüğümüzde ‘Saygısız’ diye yaftalamıyoruz. Bunun yanında bazı mesleklerde de ayrımcılık söz konusu. Bu kadın işi, bu erkek işi gibi söylemler hala devam ediyor. Öğretmen, hemşire, çocuk bakıcısı gibi meslekler kadın mesleği olarak görülürken; mühendislik, pilotluk gibi teknik beceri gerektiren meslekler erkek mesleği sanılıyor” ifadelerini kullandı.

 

FLÖRT ŞİDDETİ KONULU SUNUM YAPILDI

 

Çakır’ın ardından Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil’in “Flört Şiddeti” konulu sunumu ile program devam etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre kadın cinayetlerinin son 10 yılda 3 kat artığının altını çizen Yeşil, “2021 yılının Eylül ayında 26 kadın öldürüldü. 19 kadının ölümü ise şüpheli olarak nitelendirildi. Kadına şiddet olaylarının azalması, bu farkındalığın erken yaşlarda çocuklarımıza aşılanmasın ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

 

7/24 ARAYABİLİRLER

 

Şiddete uğrayan kadınların, polis merkezlerine, jandarma karakollarına, Cumhuriyet savcılıklarına, Aile Mahkemesi Hakimliği’ne başvurabileceklerini belirten Yeşil, “Ayrıca Alo 183 Aile Kadın Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı’nı da 7/24 arayabilirler” dedi. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık semineri sonunda, konuşmacılar Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Aleyna Çakır ve Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil’e çiçek takdim edildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10