Kapaklı'da deprem ve kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçede daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla Deprem ve Kentsel Dönüşüm toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kapak

Kapaklı 29.11.2021 18:14:00 0
Kapaklı

Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki gün düzenlenen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

 

BİR BİLİNCİ ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR

 

Toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, deprem ve kentsel dönüşüm toplantısını yapmaktaki maksatlarının kentsel dönüşüm konusunda izleyecekleri yolu belirlemek olduğunu kaydetti. Çetin, “ Bir bilinci ortaya koymamız gerekiyor. Toplantımızda ilçemizin genel durumunu ele alacak, yapılarımızın ruhsatlı-ruhsatsız durumunu inceleyeceğiz. İlçemizde 2000 yılından önce yapılan binalarımız eski deprem yönetmeliğine göre yapıldığından dolayı risk teşkil ediyor. Bu konuda kamuoyunun bilgilenmesini istiyoruz. Yerel yönetim, özel sektör ve devlet kanadıyla hep beraber bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor.” dedi.

 

SUNUMDA BİLGİLENDİRİLDİLER

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Şehir Plancısı Aytaç Ülkebaş tarafından katılımcıları sunum yapıldı. Ülkebaş sunumunda, Kapaklı’da kentsel dönüşüm gerekliliği, risk ve tedbirlerin belirlenmesi, risk değerlendirmesinin yapılması, öncelik müdahale alanlarının belirlenmesi, dönüşüm modelinin oluşturulması konularında bilgi verdi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10