Kozuva: Üye firmalarımız yeni pazarlara açılma şansı bulacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleşen "Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi" ile üye firmalar dış ticarette yeni ülkelere ve yeni paza

Çerkezköy 1.12.2021 18:12:00 0
 Kozuva: Üye firmalarımız yeni pazarlara açılma şansı bulacak

Çerkezköy TSO üye firmalarına dış ticaret konusunda istihbarat hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşen “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” ile üye firmalar dış ticarette yeni ülkelere ve yeni pazarlara açılma ve nokta atışı ihracat ile yeni müşterileriyle buluşma şansı yakalayacak.

 

NOKTA ATIŞI İHRACAT

 

Konuyla ilgili açıklamaya yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üye firmaları küresel pazarlara taşıyan ve hedef müşterilerini bulmakta kolaylık sağlayan DTİM (Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi) hizmetinden yararlanmaları konusunda bilgilendirmek istediklerini kaydederek, “Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşen “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” ile şirketini yeni ülkelere ve pazarlara açma konusunda üyelerimizin yanında oluyoruz. Aynı zamanda nokta atışı ihracat ile üyelerimize yeni müşterileriyle buluşma fırsatı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN TEMEL HEDEFLERİ ARASINDA

 

Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti Projesi’nin, özel sektör çatı kuruluşu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin temel hedefleri arasında sayıldığını da belirten Kozuva, “Ülke ihracatının artırılmasına katkı sağlama hedefi kapsamında başlatılmıştır. Bu kapsamda Dış Ticaret İstihbaratı Hizmet Veren Oda ve Borsalardan bir tanesi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızdır” dedi.

 

UCUZ, KALİTELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İTHALAT

 

“Bu konuda üyelerimiz gerek bize gerek paydaşlarımızdan Trakya Dış Ticaret Merkezi DTİM’e başvurabiliyor” diyerek sözlerine devam eden Kozuva, “Örnek olarak üyelerimiz arasında henüz hiç ihracat yapmayan varsa bile ve bu üyemiz işe nereden başladığını bilemiyorsa, ihracata başlamış ama teknik desteğe ihtiyacı bulunuyorsa, ihracatıkesintiye uğramış ve devam etmekte zorlanıyor ise ya da ihracat kapasitesini artırmak istemekle birlikte nasıl genişleteceğini bilemiyorsa, herhangi bir üyemizin ithalatızorunlu olup ucuz ve kaliteli ve de sürdürülebilir ithalat yapmak istiyorsa bütün bu üyelerimize beklentileri konusunda hizmet sunmaya devam ediyoruz” dedi.

 

HESAP OLUŞTURABİLECEKLER

 

Üyelerin bu konuda paydaşlardan https://trakyadisticaret.org/adresine girerek hesap oluşturabileceklerini eğer hesapları varsa firma bilgilerini giriş yapabileceklerini de belirten Kozuva, “Bu konuda Odamızın Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Uzmanı İlknur İnal Er ile (0282)-726-8888 – 160 telefondan veya ilknur.inal@cerkezkoytso.org.tr  mail adresinden iletişim kurabilirler. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası,TOBB nezdinde Trakya’da Dış Ticaret İstihbarat Hizmeti veren tek oda vasfını koruyor. Bilgi için: https://ihracatdestek.org.tr/dis-ticaret-istihbarat-hizmet-veren-oda-ve-borsalar“ifadelerini kullandı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10