Tarihi eser operasyonuna 2 tutuklama

Çerkezköy'de jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, tarihi Tevrat ve kaliforniyum maddesiyle yakalanıp, gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan operasyonda el

Çerkezköy 1.12.2021 18:32:00 0
Tarihi eser operasyonuna 2 tutuklama

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, İstanbul'da yaşayan kamu görevlisi M.K. ile K.K., T.C. ve İ.Ö.'nün ellerinde bulunan tarihi eser ve kaliforniyum olduğu değerlendirilen kimyasal maddeyi satmaya çalıştıklarını belirledi. Alıcı gibi davranan jandarma ekipleri, şüphelilerle 4 milyon liraya anlaşmaya vardı.

 

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

 

Jandarma’nın Çerkezköy’de randevu verdiği şüphelilerin bulunduğu araç İstanbul’dan itibaren takibe alındı. Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi’nde aracı durduran jandarmanın yaptığı aramada, tarihi olduğu değerlendirilen Tevrat, çeşitli tarihi objeler ile kimyasal kaliforniyum maddesi ele geçirdi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

 

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler, jandarmada işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden K.K. ve M.K. tutuklanırken, iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Dünyanın en pahalı maddelerinden olan ve altın aramada da kullanılan kaliforniyum ise incelenmek üzere İstanbul'da Türkiye Nükleer Enerji ve Maden Araştırma Kurumu'na gönderildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10