Oğuz Tokgöz Balkan şampiyonda altın madalya kazandı

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenen, 10 ülkeden 450'ye yakın sporcunun katıldığı "Balkan TaekwondoŞampiyonası"nda mücadele eden Filipper Spor Kul?

2.12.2021 15:03:00 0
Oğuz Tokgöz Balkan şampiyonda altın madalya kazandı

Özellikle, Büyük Erkekler +87kg kategorisinde Balkan Şampiyonu olan Oğuz Tokgöz, Tekirdağ’da, Taekwondo alanındaki tüm rekorları alt üst etti. Son yıllarda başarı çıtasını gittikçe yükselten Oğuz Tokgöz Büyükler Kategorisi’nde, Tekirdağ’a uluslararasıalanda şampiyonluğu getiren ilk Taekwondocu oldu. Bunun daha da ötesinde ise, bütün yaş kategorilerinde(yıldız-genç-ümit-büyük) Tekirdağ’da  uluslararası madalya kazanan ilk taekwondocu olarak, kırılması güç bir rekora imza attı.

Yıldız Bayanlar 59 kilogramda Ayda Nehir Selçuk ise bronz madalya sahibi oldu. Ayda da, Tekirdağ’a, uluslararası anlamda madalya getiren sporcular listesine eklenmiş oldu.

 

EN BÜYÜK CEVABI ONLAR VERİYOR

 

Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uzm.Dr. Oğuz Tokgöz, “Hem antrenör hem de baba olarak çok gururluyum. Ayrıca Ayda da bronz madalya kazanarak bizi mutlu etti ve ilerisi için umut verdi.Oğuz Tokgöz üniversite okuyor, Ayda Nehir Selçuk ise Tekirdağ Fen Lisesinde okuyor.  Sporcularımız, hem sporda hem de okul hayatında başarılı olunabileceğinin en büyük kanıtları. Ders çalışmaya engel oluyor bahanesiyle sporu bırakan çocuklarımıza, bıraktıran velilerimize en büyük cevabı onlar veriyor.Önemli olan vatanını seven, ahlaklı, iyi sporcular, sağlıklı nesiller yetiştirmek, onların geleceğinin iyi şekillenmesini sağlamaktır. Ama tabi ki çalışmalarımızın karşılığını almak demek, kürsüde yer almak, bayrağımızı göndere çektirmekse bunu da layıkıyla yapıyoruz. Trakya’nın en çok Milli sporcu çıkaran, en çok uluslararası derecesi olan, en çok Türkiye Şampiyonluğu kazanan kulübü olarak yolumuza devam ediyoruz. Biz, Flipper Spor Kulübü olarak, her zaman başarılarımızla, sportif duruşumuzla anılmaya devam edeceğiz, bizleri, hiçbir zaman, bir kaosun, tartışmanın içerisinde bulamazsınız” dedi.

 

BAŞARILAR HEDEFLİYORUZ

 

Tokgöz,” Tamamen kendi imkanlarımızla ve  velilerimizin özverisiyle Saray'a, Tekirdağ’a başarılar getirmeye devam ediyoruz. Onlara da çok teşekkür ederim.   Her şeye rağmen Saray’da Taekwondo'nun gerçek tek adresinde, bu yolda yürümeye devam edeceğiz.” Gerek ulusal gerekse de uluslararası, bunca başarıya, rekora rağmen, hala, bu çocuklarımızın kıymetlerinin bilinmemesine, bu başarıları elde ederken, karşılaştıkları maddi manevi zorlukların azaltılması hususunda yardım eden ya da yardım etmeye hazır kamu kuruluşlarının olmamasına çok üzülüyorum ve şaşırıyorum. Türkiye’de hiçbir ilçede, kendi maddi manevi imkanlarıyla, kısıtlı malzeme (elektronik malzememiz hiç olmadı) ile yapılan antrenmanlarla, toplamda 50 metrekare salonda çalışarak, bu kadar başarı elde eden kulüp bulunmamaktadır. Biz Flıpper Spor Kulübü olarak, ne kendim, ne de kulübüm olarak, hiçbir yardımın peşinde olmadık. Bari, şu çocuklarımızın kıymeti bilinse, ödüllendirmede, malzeme temininde, çalışma alanlarında, tüm ilçe sporcularına adaletli davranılabilse.Kulübümüz aynı zamanda, ortak antrenmanlara, kendini geliştirmek isteyen sporculara da açıktır. Sporcu, yeter ki başarıyı istesin, bizim kapımız herkese açıktır.Artık 2021 sezonunu kapadık ve 2022’ye hazırlanıyoruz. Amacımız, çıtamızı düşürmeden yine yeni başarılar kazanmak ve ülkemizi temsil edecek yeni sporcular yetiştirmek. Bunun için devamlı çalışıyor bir yandan da, kısıtlı ve gittikçe azalan imkanlarımızla altyapımızı geliştiriyoruz” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10