Çakan: Sadece 3 Aralık'ta değil 365 gün hatırlanmak istiyoruz

Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmak amacıyla

Kapaklı 4.12.2021 18:44:00 0
Çakan: Sadece 3 Aralık

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dolayısıyla Kapaklı Belediyesi tarafından önceki akşam saat 19.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yemek programı düzenlendi. Programa, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilirve dernek üyeleri ile aileleri katıldı.

 

“365 GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ”

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, sadece 3 Aralık günü değil 365 gün hatırlanmak istediklerini belirterek, “Bu yüzden Kapaklımızda sayın belediye başkanım bir günlük değil 365 gün, her zaman bizim yanımızda. Sayın kaymakamımız Bayram Sağır da engelliler konusunda çok hassas” ifadelerini kullandı.

 

ENGELSİZ YAŞAM EVİ PROJESİNDEN BAHSETTİ

 

5 yıldır mücadelesini ettikleri engelsiz yaşam evi projesinden de bahseden Çakan, “Bu projemizin ihalesi gerçekleşti. Bu ay içerisinde büyük ihtimalle temel atma törenimiz olacak. Temel atma töreninde tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmek isteriz. Bu geceyi hazırlayan başta Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e bu gece için emek veren tüm belediye personeline en içten duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

 

NELER YAPABİLİRİZ?

 

Çakan’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da oldukça yüksek oranda engelli vatandaşın olduğunu ve zaman zaman birçoğunu evinde ziyaret ettiğini belirterek, “Onların iç dünyalarında yaşadığı acılara şahitlik etmiş birisi olarak, Kapaklı Belediye Başkanı olarak acaba biz ilçemizde yaşayan bu ailelere neler yapabilirizin arayışları içerisinde olduk” ifadelerini kullandı.

 

ENGELSİZ YAŞAM EVİ PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI

 

Engelsiz yaşam evi projesine de değinen başkan Çetin, “Nihayet ihale yapıldı ve çok yakın bir zamanda bu tesisin temelini atacağız. Türkiye’de 10 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Bunların ailelerini de katarsak, yaklaşık 30 milyon vatandaşı etkileyen bir sorundan bahsediyoruz. Birçoğunun ailesi yanında olmadan yaşaması çok zor. Dolayısıyla bina, yol yapmak, onlara sosyal donatılar kazandırmak işin sadece başlangıcı” dedi.

 

“SADECE ANIN ASPİRİNLERİ OLARAK KALIYOR”

 

Bir Avrupalı gibi düşünülmediği ve duyarlı olunmadığı takdirde yapılan binaların, etkinliklerin sadece anın aspirinleri olarak kaldığını da kaydeden Başkan Mustafa Çetin, “Bir algının güçlü bir şekilde toplumda karşılık bulması gerekiyor. Elbette son 20 yılda devletimiz ciddi önlemler aldı ve destekler verdi. Engelli vatandaşlarımızın, ailelerinin yaralarını sarmaya katkı sağladı. Toplum olarak biz aslında bu fertlere acımak, onlara pozitif ayrımcılık göstermek yerine onlara değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor. Onların mutluluğuna katkıda bulunmamız gerekiyor” dedi.Başkan Çetin’in konuşmasının ardından slayt eşliğinde belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10