81 ilde ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, 81 il ve ilçelerde eşzamanlı olarak 'Her şey Türkiye'miz, Geleceğimiz ve Çocuklarımız İçin' mottosuyla başlatılan "Orman Benim" etkinliğine katıldı.

Tekirdağ 4.05.2024 15:37:00 0
81 ilde ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Etkinlikte Kaymakam Helvacı, Devlet Ormanı 479 nolu bölmede cam, plastik, kâğıt gibi zararlı atıkları, Jandarma Komutanı Ütğm. Hasan Doğan, Milli Eğitim Müdürü Barış Elma ve öğrencilerle birlikte topladı.

 

“EN BÜYÜK TEHDİDİ OLUŞTURUYOR”

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü olarak “Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin artırılması ve ormanların üzerindeki tehditlerin önüne geçilmesini hedefliyor. Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 30'unu kaplayan ormanların, mutlak suretle korumamız gereken en nadide kaynaklar arasında yer aldığını belirten yetkililer, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte meydana gelen orman yangınları ormanlarımıza en büyük tehdidi oluşturmaktadır. Yüzde doksan insan kaynaklı sebeplerden dolayı meydana gelen orman yangınları ile 7'den 70'e yapılacak olan topyekûn mücadele ile başarıya ulaşabilmektedir” denildi. 

 

Haber / Yusuf DURMUŞ

 


0282 747 65 10