Köprülü’den kurtuluş törenlerinin iptaline tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 1 Kasım Çorlu ve 2 Kasım Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluş törenlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Çerkezköy 2.11.2011 20:10:00 0
Köprülü’den kurtuluş törenlerinin iptaline tepki
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesinin ardından bazı Kaymakamların da Kurtuluş Bayramı törenlerini düşünmeden iptal ettiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Çorlu ve Çerkezköy İlçelerinin düşman işgalinden kurtuluş törenlerinin Kaymakamlarca iptal edilmesi Cumhuriyet tarihine bir kara leke olarak geçmiştir” dedi.
 
BU KARANLIK BİR SÜREÇ
Teröre kurban verilen şehitlerin ve Van’da meydana gelen deprem felaketinde kaybedilen vatandaşların acılarını yaşadığını belirten Köprülü, Türk milletinin genciyle, yaşlısıyla birlik ve beraberlik dersi verdiğini ifade etti. AK Parti hükümetinin bu acıları fırsat bildiğini savunan Köprülü, AK Parti’nin cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Cumhuriyet bayramının ardından ilçelerin kurtuluş günlerinin kutlanmasının engellemesine kadar giden karanlık bir sürecin başlatıldığını ifade eden Köprülü, “Türk milletinin acıları üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışan zihniyet, birlik beraberliğimizin simgesi olan bu törenleri iptal etmiştir” dedi.
 
‘TÖRENLER EĞLENCE DEĞİLDİR’
Çorlu’nun ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluş törenlerinin iptal edilmesinin doğru bir karar olmadığını savunan Köprülü, kurtuluşun temelinde geçmişten kaynaklanan birçok acı ve sevincin mevcut olduğunu, bu törenlerin eğlence değil, tasada ve kıvançta bu ülkeyi bir arada tutan etkinlikler olduğunu söyledi. “Bir kentte yaşayan insanları hemşeri yapan bu önemli günlerdir” diyen Köprülü, birçok şehri de birbirine bağlayan, birleştiren, millet yapan unsurların Cumhuriyet bayramı gibi, kurtuluş günleri gibi törenler olduğunu kaydetti. Bu törenlerin iptal edilmesinin doğru bir yaklaşım ve doğru bir yönetim şekli olmadığını belirten Köprülü, “İhtiyacımız olan bizi millet yapan, ulus yapan değerlere ve günlere sıkı sıkıya sarılmaktır” ifadesini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ

       


0282 726 91 91
0282 747 65 10