Brusella hastalığına karşı eğitimler sürüyor

Şarköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bölgede görevli veteriner hekimlerle köyleri gezerek brusella hastalığı ile ilgili bilinçlendirme için eğitimlere başladı.

Şarköy 2.11.2011 20:14:00 0
Brusella hastalığına karşı eğitimler sürüyor

 

Şarköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bölgede görevli veteriner hekimlerle köyleri gezerek, hastalığın bulaşması, hastalıktan korunma, insan ve hayvanlarda brusella’nın belirti ve teşhisi konularında üreticileri bilinçlendirmek için eğitimlere başladı.
 
TEDAVİSİ UZUN VE PAHALI BİR HASTALIK
Veteriner hekimler Semiha Acar, Elif Özer ve Felya Büşra Kabaş tarafından kadın üreticilere verilen eğitimle ilgili yapılan açıklamada, Brusella hastalığının, halk arasında 'Malta Humması' veya 'yavru atma hastalığı' olarak da bilinen mikrobik bir hastalık olduğu belirtildi. Hayvanlarda semptomların nadir görülmesi, bu sebeple de anlaşılamaması itibariyle insanları büyük riske sokan hastalığın, eklem ve kas ağrılarına sebep olduğu kaydedildi. Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, yüksek ateş ve gece terlemeleriyle kendini belli eden brusella hastalığının, uzun ve pahalı tedavi gerektirdiği açıklandı.
 
ÜRETİCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR
İlçeye bağlı Beyoğlu, Bulgur, Yayaağaç ve Yörgüç köylerinde yaşayan üreticilerden özellikle bayan üreticiler ağırlıkta olmak üzere, brusella hastalığı ile ilgili kapsamlı eğitim verildiği ifade edilen açıklamada, diğer köylerde de üreticileri bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. İlçe Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Personeli tarafından büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara brusella hastalığına karşı koruma amaçlı aşılama uygulamaları da devam ediyor. Yapılan eğitimle, insanlarda uzun süreli tedavi gerektiren, bulaşıcı ve ülkede çok yaygın gözlenen brusella hastalığından insanları korumak amaçlanıyor.
Haber/Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10