Coşku içinde kutladık

Kurban bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de doyasıya yaşandı. Bayramın ilk günü camilere akın eden müminler Bayram Namazı’nın ardından kurbanlıklarını keserken, kurban

Çerkezköy 9.11.2011 23:57:00 0
Coşku içinde kutladık
CAMİLERE AKIN ETTİ
Cuma günü günün ilk ışıkları ile birlikte genci yaşlısı müminler Bayram Namazı’nı kılmak için Camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinde camileri dolduran müminler, Bayram Namazı’nı huşu içerisinde eda ettiler. Camilerin içerisinde yer bulamayanlar da camilerin çevresine serdikleri seccadelerde namazlarını kıldılar.
 
KURBAN İBADETLERİNİ YERİNE GETİRDİLER
Vatandaşlar Bayram namazının ardından, küskünlerin barıştığı, dargınlıkların sona erdiği dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramının vecibesini yerine getirmek için kurbanlıklarının başına geçtiler. Bazıları kurbanlıklarını Çerkezköy Mezbahanesi’nde kestirirlerken, bazıları belediyenin belirlediği alanlar olan Kapalı Pazar Yeri’ndeki balık satış alanı, Özel Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu, Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu ve Merkez Kız Kuran Kursu Yurdu'nda ve bazıları ise açık alanlarda kurban ibadetlerini yerine getirdiler.
 
KURBAN PAZARINA AKIN ETTİLER
Kurban Bayramı’nın en hareketli anları Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Satış Alanı’nda yaşandı. Bayram boyunca kurban satışları devam etti. Kurban kesimini ikinci güne bırakan vatandaşlar kurbanlık almak için pazarlara akın etti. Çerkezköy Belediyesi'nin kurduğu kurbanlık satış yerine gelerek satıcılarla pazarlığa tutuştu. Hayvan satıcıları ellerinde kalan son kurbanlıkları satmak için alıcılarla uzun süren pazarlıklar yaptı.
 
MEZARLARDA ZİYARET EDİLDİ
Her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Yakınlarının mezarına giden ve ilk olarak mezarlıkları temizleyen vatandaşlar ardından ise, Kuran-ı Kerim okudu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10