Hırsıza uçak, Sudenaz'a iki yıl

Çorlu’da oksijen yetersizliğinden kaynaklanan boğulma (Asfiksi) hastalığının pençesine düşen üç aylık Sudenaz Akgül’ün tedavisi için ailesinden MR çektirmeleri istendi. Ancak hastane iki yıl s

Çorlu 10.11.2011 00:40:00 0
Hırsıza uçak, Sudenaz
Bir markette 900 TL maaşla çalışan Muhtalip Akgül ve ev kadını Saadet Akgül çiftinin ikinci çocukları Sudenaz, üç ay önce Çorlu Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi. Doğum sırasında oksijensiz kaldığı ileri sürülen Sudenaz, emme refleksini yerine getiremediği için bir süre boğazına takılan hortumla beslendi. Asfiksi teşhisi konulan minik Sudenaz daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi ve 25 gün boyunca kuvözde yaşam mücadelesi verdi. Bir süre sonra da beslenmesini sağlayan hortum boğazından çıkartılarak burnuna takıldı. Küçük kızlarının durumu kötüye giden aile soluğu İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aldı. Yapılan tahlillerin ardından doktorlar, hastalığın tam nedenini belirlemek için Sudenaz'ın MR çekilmesi gerektiğini ifade etti. Fakat hastanenin radyoloji kliniği, Sudenaz'a ancak iki yıl sonrasına randevu verebildi.
 
'DOLUYUZ, İKİ YIL SONRA GELİN'
Klinikten verilen randevu tarihiyle yıkılan baba, “2011’deyiz. Randevu tarihine daha iki yıl var. Çocuğum buna nasıl dayanacak? Burnundaki hortum sürekli tıkanıyor, zor nefes alıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Baba Akgül'ün randevunun neden bu kadar geç tarihe verildiğini sorması üzerine klinik yetkilileri “Doluyuz, iki yıl sonra gelin” yanıtını verdi. Klinik yetkilileri aileye özel hastane yolunu gösterdi. Baba Akgül'ün maaşı Sudenaz'ın MR ücretini karşılamaya yetmedi.
 
DURUMU AĞIRLAŞTI
Maddi güçleri özel hastanede MR çektirmeye yetmeyen aile, çaresiz evlerinin yolunu tuttu. Çorlu'ya dönüş yolunda durumu ağırlaşan Sudenaz yeniden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Anne Saadet Akgül, "Çocuğumun bu durumdan kurtulup normal beslenme düzenine dönmesini istiyorum. Bize yardım edilsin." dedi. Minik Sudenaz'ın acısından basında yayımlanan haberlerle aracılığıyla bilgi sahibi olan çok sayıda hayırsever vatandaş aileye ulaştı. Sudenaz'ın babasını ziyaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de duruma tepki gösterdi.
 
'BAKANLIK DEVREDE'
Baba Akgül, yardım talebinde bulunan vatandaşlara teşekkür ederken “Tek isteğimiz, aynı şeyin diğer Sudenaz'ların başına gelmemesi. Çocuğum için geç kalınmış olabilir ama diğerleri için birileri harekete geçsin” ifadesini kullandı. Sudenaz’ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri duruma el koydu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, minik Sudenaz'ın tedavisine bir an önce başlanması için ilgili birimlere talimat verildiği kaydedildi.
 
HIRSIZA UÇAK KALKMIŞTI
Bakanlık, bu tür aksaklıkların ve gecikmeleri kabullenmenin mümkün olmadığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan'ın verdiği bilgiye göre, bebeğin tedavisine bakanlığa bağlı bir hastanede devam edilecek. Sudenaz'ın MR'ı en kısa sürede İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde çekilecek. Geçtiğimiz ay Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektrik trafosundan kablo hırsızlığı yapan O. T. yüksek gerilime kapılmış ve vücüdunda yanıklar meydana gelmişti. T.'nin durumunun ciddileşmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir ambulans uçak Çorlu'ya gelerek T.'nin Ankara'ya sevkini sağlamıştı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gören T. yaşamını yitirmişti.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10