Telefon Dolandırıcılığı Çetesi’ne operasyon

Muratlı’da telefonla aradıkları ve kendilerini polis olarak tanıttıkları Ömer Güler'in 65 bin lirasını dolandıran çetenin üyeleri Antalya'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Muratlı 10.11.2011 10:58:00 0
Telefon Dolandırıcılığı Çetesi’ne operasyon

65 BİN TL DOLANDIRDILAR

Geçtiğimiz hafta Muratlı’da oturan Ömer Güler'i telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, telefon ve kimlik bilgilerini terör örgütünün ele geçirdiğini söyleyip kendilerinin takipte olduğunu ve yakalamak için para göndermesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişi, "Eğer bize yardımcı olmazsan sen de suçlu duruma düşersin, derdini kimseye anlatamazsın" diyerek, 4 saat boyunca telefonla konuştukları Güler'in, 65 bin TL'yi banka hesaplarına yatırması sağladı. Parayı gönderdikten sonra kendisini arayan telefona ulaşamayan Ömer Güler, dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, havale yapılan hesabın, Antalya'da bir bankanın Konyaaltı Şubesi'nde olduğunu belirleyince durumu Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.
 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Konyaaltı Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri, paranın havale edildiği hesap sahibi 42 yaşındaki Osman S gözaltına aldı. S'ın ifadesi doğrultusunda 27 yaşındaki Gürler Z, 18 yaşındaki Hikmet Y, 29 yaşındaki Süleyman Ö, 27 yaşındaki Veysel M ve 28 yaşındaki Salih D yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  

0282 726 91 91
0282 747 65 10