“Atatürk’ün yaptıklarını anlamak için onu tanımak gerekir”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 73. ölüm yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da törenlerle anıldı.

Tekirdağ 10.11.2011 22:28:00 0
“Atatürk’ün yaptıklarını anlamak için onu tanımak gerekir”
TÖRENLERLE ANILDI
10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Valilik önünde bulunan Atatürk anıtında gerçekleşen çelenk sunma törenine Tekirdağ İli protokolü ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Tekirdağ Belediyesi hoparlörü ve polis araçlarının sirenleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Bu esnada bayraklar da yarıya indirildi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi. Valilik önündeki program Tekirdağ Belediye binası içinde bulunan Belediye Kültür Merkezinde 10 Kasım anma programıyla devam etti.
 
YAPTIKLARINI ANLAMAK İÇİN İYİ TANIMAK GEREK
Programda konuşan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Türk milletinin Atatürk'ün bıraktığı mirasa minnettar olduğunu belirtti. Atatürk'ün yaptıklarını anlamak ve değerlendirmek için onu iyi tanımak gerektiğini belirten Sütçü, 10 Kasım'ın bu nedenle büyük önem arz ettiğini ifade etti.
 
BİZE DÜŞEN, YÜZÜMÜZÜ GELECEĞE DÖNMEK
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Süreyya Başbuğ da, doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı olduğunu belirtti. Ancak bazı insanların yaşamları boyunca yaptığı eserler ve insanlığa yağmış olduğu hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürebildiğini ifade eden Başbuğ, "Yaşamını büyük Türk milletine adamış, eşsiz lider mümtaz devlet adamı ve büyük bir komutan olan Atatürk, ender insanlardan biri. Bugün, büyük Atatürk'ün izinden giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş hedeflerimizi büyük tutmak. Bunun için 10 Kasımları, aydınlık geleceğimize yönelik, atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz” dedi.
 
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Konuşmaların ardından Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, koreografisini kendilerinin yazdığı “Ulu Önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşını” anlatan bir oyun sergilediler. Slayt eşliğinde sergilenen oyun sırasında salonda bulunanlar duygulu anlar yaşadı. Tekirdağ Belediye Konservatuarı öğrencileri de Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10