Dolandırıcılar depremzedeyi çarptı

Kendilerini Van’daki depremzedelere yardım toplayan hayırsever olarak tanıtan İki kadın Veliköy’de bir aileyi dolandırdı.

Çerkezköy 13.11.2011 21:10:00 0
Dolandırıcılar depremzedeyi çarptı
“ALTINLARI OKUYACAĞIZ” DEDİLER
Edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 13.00 sıralarında Veliköy Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Veli ailesine giden İki kadın, aile bireylerine kendilerini Van’daki depremzedelere yardım toplayan hayırseverler olarak tanıttı. Veli ailesinin de Düzce depreminin ardından Veliköy’e göç ettiğini öğrenen İki kadın, Veli ailesi tarafından eve davet edildi. Kimliği belirlenemeyen İki kadının ‘evde besmelesiz konulan altın olup olmadığını’ sorması üzerine, altınların bereketinin artacağı düşüncesi ile 4 çeyrek altın ve 3 tane altın yüzüğün bulunduğu bohçayı okunmak üzere içeriye getiren sahibi Hatice Veli (32) bohçayı İki kadına teslim etti.
 
YAKALANMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Altınların bulunduğu bohçayı okuduktan sonra, bohçanın açılmamasını isteyerek Veli ailesine teslim eden İki kadın, Van’daki depremzedelere ulaştıracaklarını söyleyerek evden 5 kilo şeker ve İki kilo reçel alarak evden ayrıldı. Şahısların evden ayrılmasının ardından durumdan şüphelenen ev sahibi Hatice Veli, bohçayı açıp altınları içinde göremeyince büyük bir şok yaşadı. Veli ailesinin durumu kendilerine bildirmesi üzerine harekete geçen Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri İki zanlının kimliklerinin belirlenmesi ve zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10