Başarının sırrı: ‘az plan, çok eylem’

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Türkiye Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 'İçindeki girişimciyi harekete geçir' başlıklı panel d?

Tekirdağ 17.11.2011 00:23:00 0
Başarının sırrı: ‘az plan, çok eylem’
YÜZDE 80’İ İLK 5 YILDA KAPANIYOR
Panelde konuşan TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Novida Stratejik Yönetim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Işık Deliorman Aydın, girişimciliğin geleceğe tohum atmak olduğunu belirtti. Kurumların yüzde 80'inin kurulduktan sonra ilk 5 yıl içerisinde kapandığını ve çoğunun amaçlarına ulaşamadan hayata veda ettiğini anlatan Aydın “Girişimcilik büyük cesaret işi. Özellikle kadın girişimcilerin daha fazla sorunla mücadele etmesi takdire değer. Ancak bir işe kadın elinin değmesi olayı farklılaştırıyor. Harvard Üniversitesi'nde 192 kişi üzerinde bireysel zeka üzerine bir araştırma yapılıyor. Araştırmaya göre, kadınların da içerisinde bulunduğu gruplardan çok daha zeki ve başarılı işler elde ediliyor. Bu da kadınların iş hayatındaki önemini gösteriyor” dedi.
 
DAHA AZ PLAN YAPIP DAHA FAZLA EYLEMDE BULUNUN
Ateş İthalat Yönetim Kurulu Üyesi Semra Ergeneli de, başarılı olmak için daha az plan yapıp, daha fazla eylemde bulunulması gerektiğini söyledi. Kadının elinin değdiği her işi farklılaştırdığını belirten Ergeneli, kadının doğurgan olmasından doğasında üretkenliğinin bulunduğunu ifade etti. Kadının her zaman pratik olduğunu anlatan Ergeneli, “Kadın pratik zekaya sahiptir. Kadınlar gizli girişimcilerdir. Yapılan işte erkeğin adı geçse de, asıl hizmeti veren gizli girişimci kadınlardır. Bu bağlamda, kadın girişimciye ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz. Kadınların, bu yeteneklerini ortaya çıkararak üretmesini amaçlıyor ve destekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, panelistlere teşekkür plaketi verildi.
Haber / Ahmet KILAVUZ
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10