Korkmaz’ın deprem korkusu

Kızılpınar Belediyesi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu dün saat 14’00’da Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yaptı. Toplantıda, ilk oturumda komisyonlara ha

Çerkezköy 17.11.2011 00:32:00 0
Korkmaz’ın deprem korkusu
Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu dün saat 14.00’da gerçekleştirdi.
 
VAN DEPREMİ BİZİ UYANDIRDI
Toplantının öncesinde, Kızılpınar’daki yapılaşmayla ilgili eleştirilere cevap veren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, bundan böyle hiçbir yanlışlığa göz yummayacaklarını kaydetti. Kızılpınar’da faaliyet gösteren yapı denetim firmaları ve müteahhitlerle ayrı ayrı toplantılar yaptıklarını söyleyen Korkmaz, “Bu konunun üzerine yatmayacağız. Van Depremi bizi uyandırdı. Üzerimize düşeni layığıyla yapmak zorundayız, yoksa görevi suiistimal etmiş oluruz” dedi.
 
DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK
Yapı denetimcilerini daha sıkı çalışması yönünde uyardığını söyleyen Korkmaz, bundan böyle Kızılpınar’da ruhsat alınmadan inşaata başlanmayacağını söyledi. Beton döküm ve demir kapama işlemlerinde de mutlaka yapı denetim onayının alınacağını kaydeden Korkmaz, çekme mesafeleri, bodrum katlarındaki yerleşim gibi hususlarda da bundan sonra hiçbir taviz vermeyeceklerini ifade etti.
 
RADYAL CİHAZI ALINACAK
Müteahhitlere de uyarılarda bulunduğunu aktaran Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz, denetleme işine belediye olarak alacakları değer ölçüm cihazlarıyla (Radyal Cihazı) bizzat katılacaklarını ifade etti.
 
‘YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIK’
Belediye Meclis Üyesi Ali Bektaş Kaya “Yapı denetim, müteahhitler ve beton santralleri olarak sektördeki herkes işini doğru yapacak” diyen Faruk Korkmaz’a, bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar için ne yapılacağını sordu. “Kızılpınar’da bu konuda hiç kimse görevini layığıyla yerine getirmedi” diyen Bektaş’a cevap veren Korkmaz şu ana kadar yanlış bir uygulama yapmadıklarını söyledi.
 
HARÇ VE VERGİLER GÖRÜŞÜLDÜ
Korkmaz’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. HAS Partili Meclis Üyesi Hüseyin Şenses’in katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 2012 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifeleri ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Vergi ve Harç uygulamalarında kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirten Korkmaz, gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Komisyonun tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Alınan karara göre yazılı ve resimli ilanların metrekaresi 100 TL olarak belirlenirken, sinema, lunapark, gibi etkinliklere uygulanacak Eğlence Vergisi oranı yüzde 20, tiyatro, spor müsabakası ve konserler için uygulanacak vergi oranı yüzde 10 olarak uygulanacak. Yol, Pazar, köprü gibi umuma ait olmayan yerlerde işgal edilen yerlerin metrekaresinden günlük 6 TL İşgal Harcı alınması kararlaştırılırken, beldede yapılacak olan inşaatlardan 100 metrekareye kadar olan yerlerden daire başına 350 TL, 100 metrekareden fazla olan yerlerden ise daire başına 450 TL İnşaat Harcı alınması karara bağlandı.
 
2012 BÜTÇESİ 19 MİLYON
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi 19 milyon 52 bin 520 TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede 2012 yılı gider bütçesinde en fazla ödeneğin 5 milyon 163 bin 400 TL ile Gayrimenkul Sermaye Üretim kalemine ayrıldığı belirtildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. Kızılpınar Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 7 Aralık Çarşamba günü saat 14’30’da yapılacak.
   

0282 726 91 91
0282 747 65 10