Şarköy'ün kurtuluşu törenlerle kutlandı

Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şarköy 19.11.2011 00:54:00 0
Şarköy
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Etkinlikler çerçevesinde, ilçe merkezinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarından seçilen öğrencilerin hazırladığı temsili kurtuluş gösterisinin ardından, okullar arası satranç yarışmasında dereceye giren öğrencilere Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Can Çevik ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok tarafından ödülleri verildi.
 
GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ
95. Zırhlı Tugay Komutanlığı ekiplerinin sunduğu gösteriler de, halk tarafından beğeniyle izlendi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu günü büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Şarköy'ün tarihçesi hakkında bilgiler veren Altınok, Şarköy'ün 1326 yılında Gazi Süleyman Paşa komutasında Osmanlı topraklarına katıldığını ifade ederek “İlk olarak Şehirköy adı verilmiş ve zamanla Şarköy adını almıştır. Bu bölgede Müslüman ve gayri Müslimler yıllarca dostluk ve kardeşlik içinde yaşamışlardır. 1872 yılında Rusların Balkanlarda ve Trakya’da yapmış olduğu kışkırtıcı hareketler ve akabinde Yunan orduları gelip Şarköy ve çevresini işgal etmiştir” dedi.
 
KURULAN İLK BELEDİYELERDEN BİRİ
Şarköy'deki Yunan birliklerinin 1922 yılında bu bölgeden çekildiğini belirten Altınok, “1923 yılında Cumhuriyet ilan edilmiş ve Şarköy'de Şarköy Belediyesi olarak Cumhuriyetle kurulan ilk belediyelerden biri olmuştur" diye konuştu.

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10