Veliköyspor 10 kişi ile kazandı 2-1

Veliköyspor U-15 Futbol Takımı ligin 16. hafta karşılaşmasında Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımını konuk etti. Rakibi karşısında ilk devre 10 kişi kalmasına rağmen oyun disiplininden kopmayan temsi

Çerkezköy 20.11.2011 20:07:00 0
Veliköyspor 10 kişi ile kazandı 2-1
Veliköyspor U-15 Futbol Takımı hafta sonunda kendi evinde Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımını 2-1 yenerek üç puan aldı.
 
Cumartesi günü saat 13:00’da Veliköy Belediye stadyumu’nda oynanan karşılaşmada gülen taraf ev sahibi ekip Veliköyspor U-15 Futbol Takımı oldu. Ev sahibi  Veliköyspor U-15 Futbol Takımı karşılaşmaya 1-Hüseyin(***), 2-Onur(***), 3-Murat(**), 4-Muhammet(***), 5-Feyyaz(**), 6-Kürşat(***), 7-Soner(***), 8-Mustafa(***), 9-Hasan(****), 10-Numan(***), 11-Atakan(****) ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Velimeşe Belediyespor U15 Futbol Takımı ise 12-Umut(**), 2-Furkan(**), 3-Muhammet(*), 4-Sezer(**), 5-Hasan(***), 6-İbrahim(***), 7-Yakup(**), 8-Serkan(**), 9-Uğur(**), 10-Taner(***), 11-Birkan(**) kadrosu ile maça başladı.
 
VELİMEŞESPOR KONTRA ATAKLA ETKİLİ OLDU
Veliköyspor U-15 Futbol Takımı saha avantajını iyi kullandı. Sahaya kendi oyun sitilini koyan ev sahibi takım art arda geliştirdiği ataklarla rakibine zor anlar yaşattı. Tüm hatlarıyla oyunu karşı takımın kalesinde yoğunlaştıran Veliköyspor U-15 Futbol Takımı 15. dakikada gole çok yaklaştı. Rakip kaleyi abluka altına alan temsilcimizde sağ kanattan gelişen atakta İbrahim ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. İbrahim’in vuruşu auta çıktı.
 
VELİKÖYSPOR ÖNE GEÇTİ
Rakibi karşısında adeta tek kale oyun oynayan ev sahibi ekip sol kanattan geliştirdiği atakta Numan’ın çektiği şut kaleciyi de geçti tam gol olacakken defans oyuncusu Hasan topu çizgiden çıkardı. Karşılaşmanın 20. dakikalarında köşe vuruşu kazanan  Veliköyspor U-15 Futbol Takımı Hasan’ın kafa vuruşunda kaleci topu uzaklaştırmaya çalıştı. Devam eden atakta topu tekrar önünde bulan Hasan düzgün bir vuruşla 21. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.
 
VELİMEŞESPOR BERABERLİK İÇİN BASTIRIYOR
Karşılaşmanın 25. dakikalarında beraberlik için saldıran Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımı gerçekleştirdiği kontra atakta rakibini ikiye üç yakaladı. Sağ kanattan gerçekleştirilen kontra atakta dokuz numaralı oyuncu Sefa şık çalımlarla iki kişiyi geçtikten sonra Doğukan’a pasını verdi. Kaleyi karşısında gören Doğukan şutunu çekti, son anda topa dokunan kaleci Hüseyin topu kornere çeldi.
 
VELİKÖYSPOR ON KİŞİ KALDI
Karşılaşmanın 26. dakikasında yine bir kontra atakla rakip kaleye sızan konuk ekip Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımında  İbrahim topu önünde buldu. Bu pozisyonda ceza sahası dışında İbrahim’i düşüren kaleci Hüseyin kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kazanılan serbest vuruş ise auta çıktı. On kişi kalan rakibi karşısında beraberlik golü için saldıran konuk ekip Velimeşe Belediyespor aradığı golü bulamadı.Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre ev sahibi ekip Veliköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
VELİMEŞE BERABERLİK GOLÜNÜ ARADI
İkinci yarının başlaması ile birlikte on kişi kalan Veliköyspor U-15 Futbol Takımı kontrollü bir oyun ortaya koyarken, eksik rakibi karşısında orta alanda topa daha çok sahip olan konuk ekip beraberlik golü için bastırdı. Savunmada hata yapmayan ev sahibi ekip Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımına gol şansı tanımadı. Sağlı sollu ataklarla Veliköyspor U-15 Futbol Takımı kalesini abluka altına alan konuk ekip Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımı karşılaşmanın 44.dakikasında Birkan’ın ayağından bir gol bularak beraberliği sağladı.
 
HER İKİ TAKIMDA GALİBİYET İÇİN SALDIRDI
Karşılaşmada beraberliğin gelmesi ile birlikte heyecanda arttı. Her iki takımda beraberlik golünü bulmak için açık bir futbol ortaya koydu. Taraftarının desteği ile tekrar toparlanan ev sahibi ekip Veliköyspor eksik olmasına rağmen etkili hücumlarla tekrar öne geçmeye çalıştı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda konuk ekip ise kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Karşılıklı gerçekleştirilen ataklarda taraftarlar güzel bir maç izleme fırsatı buldu.
 
EV SAHİBİ TEKRAR ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında eksik kalan ev sahibi ekip Veliköyspor U-15 Futbol Takımı ataklarını sıklaştırdı. Açık bir futbol ortaya koyan temsilcimiz karşılaşmanın 57.dakikasında arzuladığı galibiyet golüne kavuştu. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Atakan düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Veliköyspor U-15 Futbol Takımını 2-1 öne geçirdi. Veliköyspor U-15 Futbol Takımı son dakikalarda gelen golle sevinirken Velimeşespor U-15 Futbol Takımı yediği son dakika golüyle adeta yıkıldı.
 
26 PUANA YÜKSELDİ
Karşılaşmanın son dakikalarında konuk ekip Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımı tüm hatlarıyla Veliköyspor U-15 Futbol Takımı kalesine yüklendi. Savunmada hata yapmayan temsilcimiz  konuk ekibe beraberlik şansını vermedi. Karşılaşmanın son dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Veliköyspor U-15 Futbol Takımının 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Bu galibiyetle birlikte Veliköyspor U-15 Futbol Takımı puanı 26 yaparken, konuk ekip Velimeşe Belediyespor U-15 Futbol Takımı ise 10 puanda kaldı.

Haber/Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10