İşbirliği protokolü imzalandı

İki uluslararası üniversiteyi ve bir devlet temsilciğini bir araya getiren TASİAD, kardeş şehir olması planlanan Sudan’a eğitim açılımını başlattı. İlk örnek olarak sanayicileri, akademisyenleri ve

Tekirdağ 20.11.2011 20:22:00 0
İşbirliği protokolü imzalandı
PROTOKOL İMZALANDI
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Sudan Nile Valley Üniversitesi arasında akademik değişim, ortak projeler ve bilimsel çalışmalar yapmak üzere Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim, Nile Valley Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmed Ali Geneif, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ören ve TASİAD Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır’ın katılımıyla işbirliği protokolü imzalandı.
 
“GÖRÜŞMELERİMİZ MEYVESİNİ VERDİ”
Törende konuşan Sudan Başkonsolosu Mukhtar “ TASİAD’ın davetlisi olarak geldiğimiz programda Namık Kemal Üniversitesi’ni de ziyaret etmiş ve ön görüşmelerde bulunmuştuk. Bugün bu görüşmelerin meyve vermesi için tekrar buradayız. TASİAD Yönetimine ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne ortak işbirliklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Nile Valley Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Geneif de Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilerin artmasından memnun olduklarını belirtti.
 
“İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”
Sudan ve Trakya’nın iklim yönünden benzerliklerinin bulunduğunu ifade eden Geneif, “Yeni açılan Ziraat Fakültesi ve Tıp Fakültelerimizin gelişiminde işbirliğimiz çok önem arz ediyor. Toplumsal Kalkınma Fakültemiz de bayanların gelişimine yönelik eğitimler veriyor. Namık Kemal Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“ORTAK ÇALIŞMA İLE PROJE ÜRETEBİLECEĞİZ”
Trakya’nın tarımda Türkiye’nin en verimli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de “Ziraat Fakültemiz 1982 yılından beri eğitim veriyor. Tıp fakültemiz ve hastanemiz faaliyetlerine devam ediyor. Karşılıklı öğrenci değişimi yapabilir, tarım ile uğraşan çiftçilerinize eğitim verebiliriz. Ortak bilimsel çalışmalar yaparak projeler üreteceğimize inanıyorum. İmzaladığımız protokolün Hem Trakya için hem de Sudan için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
“KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İLE İLİŞKİLER DAHA DA ARTACAK”
İmza töreninde konuşan TASİAD Yönetim Kurulu Erdoğan Üyesi Ören de “İş adamlarının yaptığı işlerde üniversitelerin araştırma ve görüşleri çok önemli. Sudan ile başlayan ticari ilişkilerimizin akademik düzeyde de başlamasından dolayı çok memnunuz. Bu bir başlangıç ilerleyen günlerde kardeş şehir protokolü ile ilişkilerimiz daha da artacaktır” dedi.
 

Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10