Şehit babasına bu yapılır mı?

2010 yılında Şırnak’ta şehit düşen İlhan Doyuran’ın babası Galip Doyuran (60), önceki gün 5 kişi tarafından darp edildi.

Çerkezköy 20.11.2011 20:32:00 0
Şehit babasına bu yapılır mı?
ŞEHİT BABASINA DARP
Şehit düşen oğlu için şehit maaşı almayan ve nakliyecilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan Galip Doyuran, “Çalıştığım firmanın mallarını Zonguldak’a götürdükten sonra, nakliye ücretini almak için Veliköy’de çalıştığım firmaya gittim. Fabrika çıkışında yolun kenarında kül tabağı şeklinde demir parçası buldum. Benim aracımdan düştüğünü tahmin ederek parçayı aldım ve arabaya koydum. Veliköy emlak konutlarına yaklaştığım sırada arkamda korna çalan ve selektör yapan 2 araç olduğunu gördüm. Dikiz aynasından, ellerinden silah olduğunu ve camdan başlarını uzatarak hakaret ettiklerini görünce, durmadan yoluma devam ettim” dedi.
 
“ÖNCE TEHDİT, SONRA DARP ETTİLER”
Bu iki aracın Çorlu-Veliköy yolu istikametinde de kendisini takip etmeye devam ettiğini iddia eden Doyuran, bunun üzerine daha güvenli olacağı düşüncesi ile Veliköy istikametine geri döndüğünü belirterek olayı şöyle anlattı: “Veliköy girişinde şehit olan oğlumun mezarının önünde, aynı firmaya ait, başka bir araç önümü kesmek istedi. O araca çarpmamak için, direksiyonu kırdım ve elektrik direğine çarparak, tarlaya sürüklendim. Tekrar ana yola çıktıktan sonra, üç araç, peşimi bırakmayarak takibini sürdürdü. Çerkezköy istikametindeki, Veliköy ışıklı kavşakta, beni zorla araçtan indirdiler. Çalıştığım firmanın yanında bulunan başka bir metal fabrikasının yetkilisi olduğunu bildiğim T.K., E.Ö. ve üç çalışanı, bana o metal parçasının kendilerine ait olduğunu söylediler. Ben ise bu parçayı Jandarma Komutanlığı’na teslim ederek, durumu yetkililere haber vereceğimi söyledim. Daha sonra, bu kişiler tarafından, darp edildim”
 
ŞİKAYETÇİ OLDU
Duyarlı vatandaşların sayesinde, olay yerine gelen ambulansla, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyleyen Doyuran “Bir şehit babası olarak, bana hırsızlık iftirasında bulunmakla kalmayarak, tehditlerine devam ettiler” diyerek kendisini darp ettiğini ve aracına zarar verdiğini iddia ettiği kişiler hakkında İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduğunu söyledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10