Ziraat Bankası 148 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’nın kuruluşunun 148. yıldönümü Çerkezköy’de de kutlandı. Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Şeref Kişmir ve şube çalışanları kuruluÅ

Çerkezköy 21.11.2011 19:41:00 0
Ziraat Bankası 148 yaşında
ÇERKEZKÖY’DE 53. YIL
Dün saat 09.00’da Çerkezköy Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Şeref Kişmir ve şube çalışanları Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çelenk töreninin ardından açıklama yapan Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Şeref Kişmir, Çerkezköy Şubesi’nin kuruluşu ve tarihçesi ile ilgili bilgiler verdi. Temelleri 1863 yılında atılan ve iki yıl sonra 150’nci yaşını kutlayacak olan Ziraat Bankası’nın, Çerkezköy’deki Şubesinin 1958 yılında hizmete girdiğini söyleyen Kişmir, 53 yıldır Çerkezköylü çiftçi ve çalışanlara hizmet verdiklerini belirti. Katma değer gücü yüksek, müşterilerin beklentilerine hızlı ve kaliteli bir şekilde cevap veren, teknolojik imkanları üst seviyede olan bir banka olduklarını söyleyen Ziraat Bankası Şube Müdürü Kişmir, tarım sektörü başta olmak üzere reel kesime destek vermeye, sosyal sorumluluk anlayışı ve bankacılık etik kurallarına uygun hizmet vererek ekonomiye ve bankacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.
 
SANDIKLARDAN ŞUBELERE
Ziraat Bankası’nın kuruluşu ve tarihçesi ile ilgili de bilgiler veren Şube Müdürü Şeref Kişmir, Ziraat Bankası kuruluşunun, Ahmet Şefik Mithat Paşa’nın (Mithat Paşa) 1863 yılında Pirot Kasabası’nda kurduğu ilk Memleket Sandığını oluşturan, Türk gelenekleri arasında zaten var olan ve karşılıklı yardımlaşma esasına dayanan imece geleneğinden esinlendiğini belirtti.1867 yılında Memleket Sandıkları Nizamnamesi’nin yürürlüğe girmesiyle, Osmanlı Devleti’nin her yanında Sandıkların faaliyete başladığını ve uzun yıllar başarıyla hizmet verdiğini belirten Kişmir, 15 Ağustos 1888’de Menafi Sandıkları’nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası’nın resmen kurulduğunu ve o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıklarının da Banka şubelerine dönüştürülerek faaliyete başladığını söyledi. Şube Müdürü Şeref Kişmir, köklü bir bankanın çalışanları olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10