Derin Çatak Şehitlerini unutmadılar

Malkara'ya bağlı Sağlamtaş beldesinde 1922 yılında Bulgar askerleri tarafından şehit edilen askerler, törenlerle anıldı.

Malkara 22.11.2011 18:16:00 0
Derin Çatak Şehitlerini unutmadılar
TÖRENLE ANDILAR
Sağlamtaş "Derin Çatak" mevkisindeki törenler, Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acur'un şehitliğe çelenk koyması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Sağlamtaş Belediye Başkanı Ahmet Bedel, Kurtuluş Savaşı yıllarında düşman kuvvetlerin şehirlerden çekilirken toplu ölümlere sebebiyet verdiğini hatırlatarak “Kurtuluş Savaşımızın sonlarına doğru ülkemizi terk etmek zorunda kalan düşmanlar, ülkemizin her yerinde olduğu gibi bölgemizde de yakıp yıkmalar ve toplu cinayetler işlemekten geri kalmadı. O günlerde bölgemizdeki düşmanlar, köyümüzün ileri gelenlerini toplayarak bağlayıp Derin Çatak mevkisine getirdi ve katletti” dedi.
 
ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Törene, Balabancık Belediye Başkanı Şaban Sayılır, Sağlamtaşlılar Derneği Başkanı Recep Güven, Dernek Yönetim Kurulu üyesi Bekir Ali Eren, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Çolak, ilçe yöneticileri ve vatandaşlar da katıldı. Törenin ardından şehitler için camilerde mevlit okutuldu.
 

Haber / Tuncay AKTAŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10