Mahalleli yine sokağa döküldü

Fatih mahallesi Tayfun Sokak’ta bir binada kurulan ve imara aykırı olduğu tespit edilen binada tadilat yapılamayacağı gerekçesi ile Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımı

Çerkezköy 22.11.2011 18:22:00 0
Mahalleli yine sokağa döküldü
MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ
GSM şirketi çalışanlarının yasağa rağmen baz istasyonu için çalışma yaptığını söyleyen mahalleliler, şirket çalışanlarına tepki gösterdi. Olay yerine gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları durdurdu. Şirket çalışanları da malzemelerini alarak olay yerinden ayrıldı. GSM şirketi çalışanlarına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Çalışmaların resmen durması ile rahat bir nefes aldığımızı sanmıştık. Ama bir süre sonra çalışmaların devam ettiğini fark ettik. Belediye burayı mühürlemişti, ama bu kişiler gizliden gizliye yeniden çalışmalara başlamışlar” dedi.
 
“BİNA SAHİBİNE PARA CEZASI VERİLECEK
Kurumlara müracaatta bulunduklarını ifade eden mahalleliler, baz istasyonunun kurulmasını önlemek için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Binanın kömürlük ve bazı bölümlerinin imara aykırı olduğu gerekçesi ile mühürlendiğini belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez de, binanın imara aykırı olduğu belirlenen yerlerinin encümen kararı ile yıkılacağını belirterek “Çerkezköy Belediyesi’nin baz istasyonunu engelleme gibi bir yetkisi yoktur. Bizim muhatabımız GSM şirketi değil, bina sahibidir. Kendisine ise para cezası verilecek” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10