Kadınlardan şiddet protestosu

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları üyeleri şiddeti protesto etmek için Tuğlalı Park’ta bir araya geldi. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte kadınlar

Tekirdağ 24.11.2011 18:14:00 0
Kadınlardan şiddet protestosu
KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER
Kadınlar adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hülya Karaağaç, Birleşmiş Milletler’in 1999'daki Genel Kurulu'nda üç kız kardeşin öldürüldüğü gün olan 25 Kasım tarihinin, her yıl, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" olarak anılmasına karar verdiğini hatırlattı. Bu kararın, kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası hukuk ve siyaset açısından önemli bir karar olduğunu vurgulayan Karaağaç, "Kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığı, her gün yaklaşık 5 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğü ülkemizde, bu durum, şiddetin vardığı düzeyi ve hükümetin bu sorunu çözme noktasındaki yetersizliğini açıkça göstermektedir” dedi.
 
BU ZİHNİYETLE MÜCADELE ETMELİYİZ
Alınan yargı kararlarında, devam eden mahkeme süreçlerinde, kadın katillerine 'haksız tahrik' adı altında ceza indirimi uygulamalarını da eleştiren Karaağaç, “Yaşadığımız bu dünyada iliklerimize kadar işleyen, yaşamımızın her alanında karşımıza çıkan, yüzümüze bir tokat gibi çarpan, bedenimizi, kimliğimizi yok sayan, bizi hiçleştiren, küçülten, değersiz kılan, küçümseyen, yok farz eden, erkek egemen zihniyetle mücadele etmeliyiz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından kadınlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10