“Üyelerimizin refahı bölgemizin refahı olacak”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Asbaş, Kadir Uz, Tahsin Kırmızıgül, Meclisi üyesi İsmail Sözüer ve Genel Sekreter Selma Uğurlu ile birlikte Hindistan Mumbai’de düzenlene

Çerkezköy 24.11.2011 19:07:00 0
“Üyelerimizin refahı bölgemizin refahı olacak”
EKONOMİ BAKANI DA KATILDI 
İstanbul Ticaret Odası’nın Mumbai’de açtığı 1.Türk Ürünleri Sergisi’nin, iş dünyasına küresel krizin süper performanslı ülkelerinden yepyeni bir kapı araladığını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selvili, serginin Türk ihracatçısına 4 milyar nüfuslu bir pazara hitap etme şansı vereceğini söyledi. Açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Yalçıntaş ve Maharashtra Valisi Shri Kateekal Sankaranamayanan’ın yaptığı sergide Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak stant açarak Çerkezköy’deki firmaları tanıtan 250 katalog ve 100 cd dağıttıklarını ifade eden Ertan Selvili, Hindistan’da ayrıca ikili görüşme yapmak imkânı da bulduklarını söyledi. 
 
BAKAN MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ
Açtıkları standı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da ziyaret ederek çalışmaları taktir ettiğini ifade eden Selvili, “Odaların fuarlara katılımının önemini belirten Bakan Çağlayan, uçakta da yanımıza gelerek memnuniyetini belirtti” dedi.
 
YENİ KAPI ARALAMA ŞANSI VERİYOR
Türkiye ve Hindistan arasında, Türkiye aleyhine gelişen ticareti dengelemek için özel sektörün harekete geçtiğini söyleyen Selvili, Hindistan’a 2010 yılında 606 milyon dolarlık ihracat yapan, buna karşılık bu ülkeden 4.8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren Türkiye’nin, İstanbul Ticaret Odası’nın 85 Türk şirketinin katılımıyla Mumbai’de düzenlediği 1.Türk Ürünleri Sergisi ile yeni bir fırsat bulduğunu ifade ederek “1.Türk Ürünleri Sergisi, Türk iş dünyasına küresel krizde en iyi performans gösteren ülkelerden biri olan Hindistan pazarında yepyeni bir kapı aralama şansı veriyor” dedi.  
 
85 FİRMA ÜRÜN TANITTI
Dünyanın en büyük ikinci nüfusuna sahip olan, Asya ve Pasifik ülkelerine giriş kapısı olan Hindistan ile iş yapan Türk ihracatçısının, yaklaşık 4 milyar nüfuslu bir pazara hitap etme şansını yakalayacağını söyleyen Selvili “Bombay Fuar Alanı’nda düzenlenen sergi tüm sektörlere açık olarak gerçekleştirildi. Serginin hem Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine, hem Asya’nın en doğusuna kadar uzanan coğrafyada iş olanaklarının artmasına, hem de Türk kültürünün tanıtılmasında büyük katkılarda bulunduğunu düşünüyoruz. Türk Ürünleri Sergisi’nde 85 firma ürünlerini tanıtma fırsatı buldu” dedi. 
 
KATALOG ŞART
ÇTSO Meclisi’nde kataloglarla ilgili bazı tepkilerin meydana geldiğini de hatırlatan Selvili, Hindistan’da katalogların büyük ilgi gördüğünü ifade ederek “Kataloglar bittikten sonra sergiye gelen katılımcılar kartlarımızı aldılar. Bundan sonra fuarlara sürekli katalog götürmek çok faydalı olacak. Mecliste kataloga tepki gösteren arkadaşlarımızın bu gibi sergilere katılmalarını tavsiye ediyorum. Sergiye katılan firmalar reklam, otomotiv, temizlik malzemeleri, inşaat, tüketim malları, kozmetik, elektrikli aletler, bilişim ve elektronik, tekstil gıda, mobilya, hediyelik ve cam eşya, sağlık ürünleri, ev tekstili, sanayi makineleri, demir ve çelik, mutfak eşyaları, deri ürünleri, paketleme, plastik sanayi, tanıtım malzemeleri, hizmet, kırtasiye, ahşap ürünler sektöründe tanıtım yaptılar” diye konuştu. 
 
ÜYELERİN REFAHI BÖLGEMİZİN REFAHI OLACAK
5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 12.maddesinin h fıkrasına göre yurt içi ve yurt dışı fuar ve sergilere katılmanın, yönetim kurulunun görevleri arasında yer aldığını belirten Selvili, yönetim kurulu olarak hem kanuni görevlerini yerine getirmeye hem de sanayiciye yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. “Üyelerimizin refahı bölgemizin refahı olacak” diyen Selvili, tanıtımların bölgeye hayırlı olmasını ve üyelere bol kazanç sağlamasını temenni etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10