2012’de 11 proje hayata geçecek

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar Belediyesi’nin 2012 yılı projeleri açıklandı. Yeraltı şebeke hattı, su deposu, yol çalışmaları, üst geçit yapımı gibi çal?

Çerkezköy 24.11.2011 19:07:00 0
2012’de 11 proje hayata geçecek
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, belediye tarafından 2012 yılında hayata geçirilecek projeleri açıkladı.
 
SU DEPOSU YENİLENECEK
Yapılacak çalışmaların başında yer altı çalışmalarının yer aldığını ifade eden Başkan Korkmaz, 2012 yılında yer altı şebeke hattının yüzde 75’inin tamamlanacağını söyledi. Faruk Korkmaz, konuyla ilgili ihalenin İller Bankası tarafından yapıldığını ifade etti. Yapılacak olan bir diğer projenin de “su deposunun yenilenmesi” projesinin olduğunu belirten Korkmaz, eski su deposunun yan tarafına 4 bin metreküplük yeni bir su deposunun yapılacağını ifade ederek, yer tesliminin ardından çalışmalara başlanılacağını söyledi.
 
2 ÜSTGEÇİT PROJESİ HAZIR
Su şebeke hattı ve doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip olan yolların tamamının da onarılarak asfaltlanacağını söyleyen Korkmaz, İstiklal Caddesi girişi ve Atatürk Caddesi girişine de birer üstgeçit yapılacağını açıkladı. Karayolları’ndan uygunluk raporu beklediklerini belirten Korkmaz, üstgeçit projelerinin hazır olduğunu ve raporun gelmesinin ardından üstgeçit çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
 
DERELER ISLAH EDİLECEK
Akşemseddin Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesi’nde yeni imara giren yolların ıslah çalışmalarının yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Korkmaz, projeye 2012 yılının bahar aylarında başlanılmasının planlandığını kaydetti. Ayrıca Domuzdere ve Demirhan Dereleri’nde ıslah çalışmaları yapılacağını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz, konuyla ilgili Devlet Su İşleri ile görüştüklerini, çalışmalara başlamak için buradan gelecek olan  ‘proje uygunluk’ yazısının beklendiğini açıkladı.
 
ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ ANITI YAPILACAK
2012-2013 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanan Endüstri Meslek Lisesi’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Korkmaz, Adnan Kahveci Parkı projesinin de hazırlandığını, 15-20 gün içerisinde konuyla ilgili ihalenin yapılacağını ve bu bölgeye bir de Çanakkale Şehitliği Anıtı’nın yapılacağını söyledi. Korkmaz, ayrıca gündemlerinde 20 bin metre uzunluğunda parke taş yol çalışmasının da bulunduğunu belirtti. Altı kilometre kanalizasyon döşeme çalışmasının da 2012 yılı projeleri arasında yer aldığını ifade eden Korkmaz, çevre düzeni planına uygun olarak ilave imar planının da hazırlanacağını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ
 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10