Yüceer’den şiddete tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, kadınların sahip olduğu hakların bilincine varması ve toplum tarafından uygulanmakta olan cinsiyet temelli ayrımcılıkla daha etkin mücadele edilebilmesi i

Tekirdağ 25.11.2011 19:39:00 0
 Yüceer’den şiddete tepki
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
 
‘KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR’
Kadınların, tıpkı yuvalarında olduğu gibi ülkenin de ulusal gücü olduğunu belirten Milletvekili Dr. Candan Yüceer, kadınların her zaman; duyguları, mantığı, kültürü ile bizzat yaşamın içinde yol gösterici, toplumun şekillenmesinde öncü rol oynadıklarını ifade etti. Dünyanın her yerinde milyonlarca kadının şiddete maruz kaldığını ve kadınların maruz kaldığı şiddetin tüm dünyada önemli bir sorun niteliği taşımakta olduğunu kaydeden Yüceer, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.
 
‘ALINAN TEDBİRLER YETERSİZ’
Son dönemlerde kadınlara uygulanan şiddet konusuna yönelik olumlu adımlar atıldığını belirten Yüceer, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmeye devam ettiğini ve konuyla ilgili kesin bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti. Kadına karşı şiddet ile mücadele edilmesini sağlayacak toplumsal bilincin oluşması, kurumsal yapıların nitelik ve sayısal olarak yeterliliği için gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde yapılacak çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyleyen Yüceer, bunu yapmanın siyasal iktidarın görevi olduğunu belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ
                                                                                                                                                                                                 
      

0282 726 91 91
0282 747 65 10