‘Kadına şiddet’i protesto ettiler

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Eğitim-Sen Başkanı Özden Doğan, Kadınlar El Ele Derneği, Türkiye Komünist Partisi üyeleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mehmet

Çerkezköy 25.11.2011 19:43:00 0
 ‘Kadına şiddet’i protesto ettiler
“KELEBEKLER UÇTUKÇA ÖZGÜRLEŞECEĞİZ”
Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Damla Metin, “Erkekler bizi evlere hapsederek bedenimizi, kimliğimizi denetim altında tutuyorlar, en güvenilir yer olduğu söylenen evlerimizde dayağa, baskıya, aşağılanmaya, tecavüze maruz kalıyoruz” dedi. Eşi tarafından öldürülen kadınların da tek tek isimlerini okuyan Damla Metin’e meydandakiler ‘burada’ diyerek cevap verdi. Damla Metin, kadınlar olarak erkeklerin şiddetine, tacize, tecavüze, onların erkek dünyasına karşı geldiklerini ifade ederek “Kelebekler uçtukça özgürleşeceğiz’ dedi.
 
MUTLU KADINLARIN MUTLU ÇOCUKLARI OLUR
Protesto gösterisinde konuşan Çerkezköy Kadınlar El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurhan Altıntaş da, kadının şiddet görmesinin kadının acizliğini, güçsüzlüğünü değil, gücünü gösterdiğini vurgulayarak “Kadın daha güzel bir dünya istemiştir, akıllıdır, duygusaldır, çirkinliğe tahammülü yoktur, ona el kaldıran zihniyetin yanlışını görmüştür, düzeltmeye çalışmıştır, ama karşısındaki aciz ve perişan mahluk bunu anlayamayacak kadar bitik biridir ki ona el kaldırır” diye konuştu. “Kadına şiddet değil, şefkat varsa toplum sağlıklı olur” diyen Altıntaş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mutlu kadınların mutlu çocukları, kitap gibi olan kadının da kütüphane gibi çocukları olur”
 
OLAYSIZ SONA ERDİ
“Meydanı boş bırakma, kadına şiddetle erkek olunmaz, dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa, ey kadınlar kırın zincirlerinizi, kadın yaşam özgürlük ve erkek devlet şiddetine son” pankartlarıyla belediye meydanında bir araya gelen göstericiler hep bir ağızdan “gün gelecek devran dönecek yargı kadına hesap verecek, kadın yaşam özgürlük, kadına kalkan eller kırılsın ve kadınlar çiçektir çiçeklere özgürlük” sloganları attılar. Sloganların ardından gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.
 
Haber / Sedat KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10